Folytatódik az építőipar növekedése

2017. augusztus 11. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A KSH jelentése szerint júniusban az építőipari termelés volumene 27,2 százalékkal meghaladta a 2016-os adatokat.

Önnek ajánlott állások

Júniusban az építőipari termelés volumene 27,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi értéket, az épületek építéséé 26,1, míg az egyéb építményeké 29,6 százalékkal emelkedett 2016 óta. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése pedig 1,1 százalékkal nőtt júniusban a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján.

A főcsoportok az épületek építésénél júniusban is elsősorban az ipari és raktárépületek, kisebb mértékben a sportlétesítmények és oktatási épületek. Az egyéb építmények esetében a termelés az út- és vasútépítési munkák miatt bővült – derül ki a KSH adataiból.

A családi otthonteremtési kedvezménynek és a lakásépítés kedvezményes általános forgalmi adójának következtében a lakásépítési engedélyek száma is jelentősen nőtt. 2017 első negyedévében több mint 1000 milliárd forintnyi beruházás valósult meg, ez 34 százalékkal magasabb érték, mint a 2016-os azonos időszaké. A lakásépítések részesedése az építőiparon belül 7 százalék volt az elmúlt 5 év átlagában, ez a becslések szerint 2017-ben 10-12 százalékra emelkedik majd.

Folytatódik az építőipar növekedése

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene június végén 94,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Érdemes hát a továbbra is bővülő építőiparban munkát keresnünk:

Az összes építőipari munkát itt találjuk.

A budapesti lehetőségek közül itt válogathatunk.

Vidéken pedig az alábbi munkákra keresnek jelentkezőket.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.
Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

 A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu