Segíti a kormány a kisgyermekesek foglalkoztatását

2017. augusztus 04. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

Juttatások, adókedvezmények és rugalmas foglalkoztatás könnyíti az érintettek munkába állását. Nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

Számtalan intézkedéssel és uniós támogatásból finanszírozott programokkal is segíti a kormány a munka és a magánélet összehangolását – fogalmazta meg Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium  gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Az államtitkár ismertette: a GYED Extra  a gyermekgondozási szabadságon lévők foglalkoztatását segíti a pénzbeli ellátások elvesztése nélkül, a Munkahelyvédelmi Akció keretében pedig több mint 34 ezer - gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesülő – munkavállaló kap foglalkoztatói adókedvezményt havonta.

Segíti a krmány a kisgyermekesek foglalkoztatását - álláskeresés, részmunkaidő, támogatás

A kisgyermekesek alkalmazását segítő, uniós támogatású munkaerőpiaci programokra közel 500 rugalmas foglalkoztatási szempontú cég pályázott. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy átalakult a gyermekek napközbeni ellátásának rendszere is, új intézménytípusok - többek között munkahelyi bölcsődék - létesültek, a bölcsődei férőhelyek száma pedig 14 ezres növekedéssel 60 ezerre emelkedik 2018-ig.

Az egyedülálló munkanélküli szülők munkaerőpiaci integrációját képzések, személyre szabott szolgáltatások, támogatott foglalkoztatások, valamint mobilitási és lakhatási támogatások is segítik: az "Út a munkaerő piacra" program júniusig háromezer kisgyermekes szülőt ért el. Lepsényi István hozzátette, hogy a Munka Törvénykönyve a 3 éven aluli gyermeket, illetve három vagy több gyermek esetén az 5 éven aluli gyermeket nevelő szülő részmunkaidős foglalkoztatását biztosítja.

A héten az alábbi részmunkaidős állásokra várják a szakemberek jelentkezését:

Szakmunka: 228 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 163 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 98 álláslehetőség

Adminisztráció, irodai munka: 51 álláslehetőség

Ügyfélszolgálat, vevőszolgálat: 36 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 33 álláslehetőség

HR, munkaügy: 25 álláslehetőség

Küldjük el a jelentkezésünket minél több helyre. Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat.  Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók megtalálhassanak bennünket. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, részmunkaidő, kisgyermek, támogatás

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu