Generációs konfliktusok: erre figyeljünk!

2017. június 28. Forrás: Profession.hu/Istók Nikoletta

Hasznos: - + Nyomtat

Az X és Y generációs kollégák közötti különbségek olykor nézeteltérésekhez vezetnek. Lássuk a legjellemzőbb okokat!

Önnek ajánlott állások

A Profession.hu fókuszcsoportos kutatásból kiderült, hogy valójában nem az alapvető értékekben kell a különbségeket keresni, hanem a körülmények változtak meg jelentősen: a társadalmi és gazdasági változások mellett a technológiai fejlődés is sokat alakított a pályájuk elején álló fiatalok munkáról kialakult képén.

Az Y generációs pályakezdők számára természetes, hogy minden információ elérhető az interneten, hogy azonnali visszajelzéseket kapnak az iskolában és a közösségi médiában, és hogy minden folyamat és szabály megkérdőjelezhető. Számunkra a munka az önmegvalósítás része.

Az X generáció tagjai elsősorban a rendszerszemléletet hiányolják a fiatalokból, de emellett azt is érzékelik, hogy a részfeladatok megoldásában gyakran hatékonyabbak, mint a régebbi kollégák. Konfliktust leggyakrabban a figyelemhiány és a laza időmenedzsment okoz, az Y generációnál ugyanis sokkal kisebb az önkontroll, ha az összpontosításról, vagy a reggeli munkakezdésről van szó. Az X generációval szemben nem a ledolgozott órák számát, hanem a teljesítményt tartják fontosnak.

Generációs konfiktusok: erre figyeljünk! - álláskeresés, karrier, generációk

A vezetők is ezeket a tulajdonságokat nevezték meg a potenciális konfliktusforrásoknak. Emellett arról számoltak be, hogy az Y generáció tagjai sokkal több és mélyebb visszajelzést követelnek meg a felettesüktől. Nem kedvelik a közvetlen irányítást és a nem szívesen választják a megszokott megoldásokat. Főnökként a két korosztály között a túlbuzgóságot emelték ki a legnagyobb veszélyforrásként. Sokszor fordul elő pozícióféltés a régebbi kollégáknál, amit mindig kezelni kell.

Az X generációra jellemző lineáris karrierúttal szemben az Y generációra egyáltalán nem lehet egy tipikus modellt felállítani. A hiányszakmák megjelenése különösen nagy hatású: egy angolul beszélő, fiatal IT szakembernél például természetes állapot, hogy jó fizetést kap és biztos a pozíciója, miközben bármikor válthat is egy hasonló vagy akár jobb körülményeket kínáló állásba. Ezért a hagyományos szempontok mellett sok más motivációjukat is figyelembe vehetik a választásnál. Az önmegvalósítás mellett az izgalmasabb feladatok és a rugalmas munkavégzés is fókuszba került

Akár az X, akár az Y generáció tagjaként keresünk állást, érdemes figyelnünk a fentiekre. A kölcsönös tisztelet mindig kifizetődő! Ha számunka a fizetés a legfőbb motiváció, nézzünk szét a jól fizető állások között. Ha a munka és magánélet egyenúlyát tartjuk igazán fontosnak, kattintsunk a részmunkaidős vagy az otthonról végezhető munkákért. Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítését, így biztosan nem maradunk le az álmaink állásáról!

 Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, fizetés, generációk

.

 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek