Kampány a mezőgazdaságban dolgozókért

2017. június 14. Forrás: Khojaste

Hasznos: - + Nyomtat

A mezőgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampány indul.

Önnek ajánlott állások

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttműködve kezdi el a kampányt – jelentette be Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Ennek keretében tájékoztató kiadványokkal és konferenciákon hívják fel az ágazat munkaadóinak figyelmét a biztonságos munkavégzésre. Az államtitkár kiemelte: a kampányt követően emelni akarják a munkavédelmi ellenőrzések hatékonyságát és gyakoriságát is. Szeretnék, ha az idei és a 2018-as statisztikák már javulást mutatnának, ugyanis tavaly a mezőgazdaságban 18 halálos munkabaleset történt, az idén pedig már 7. A mezőgazdaság az egyik legveszélyesebb ágazat.

 Kampány a mezőgazdaságban dolgozókért

A tárca beszámolója szerint a munkavédelmi hatóság ellenőrzési adatai is kedvezőtlenek, tavaly a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat nemzetgazdasági ágban az ellenőrzött 725 munkáltató háromnegyedénél találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot.   

Az ágazat munkavédelmi helyzetét az is negatívan befolyásolja, hogy az építőipar mellett a mezőgazdaságban a legmagasabb a szakképzetlen munkavállalók száma. Cseresnyés Péter hozzátette: a mezőgazdaságban a legfőbb veszélyforrások a gépek, illetve a kemikáliák (vegyi anyagok). A tárca tájékoztatása szerint az agrárszektorban az egyik legfőbb veszély a traktorokkal és egyéb önjáró mezőgazdasági gépekkel okozott gázolás, ütközés, illetve a felborulás.

 

A mezőgazdaság területén az alábbi munkákra jelentkezhetünk. Az agrárium területén számos lehetőség vár ránk, például traktoros állások, de a középiskolai végzettséget igénylő állások, és a főiskolai végzettséghez kötött állások között is nézzünk körül!

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Khojaste 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu