Keresik a szakképzett agrármunkaerőt

2017. június 12. Forrás: Profession.hu, agrarszektor.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Óriási a kereslet a szakképzett agrármunkaerőre. Nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

Mezőszentgyörgy Dávid, a Herman Ottó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a hazai agrárszakképzés külön stratégia alapján működik. A Tessedik Sámuel agrárszakképzési stratégiát 2 éve vezette be a kormány, amelynek lényege az agrárszakképzési rendszer megújítása, a duális képzés, valamint a gyakorlatorientált oktatás előtérbe helyezése.

A magyar agrárszakképző rendszer 48 iskolájában több mint 22 ezer diák tanul, akiket mintegy 3 ezer pedagógus tanít az iskolák 63 feladatellátási helyén. 

Keresik a szakképzett agrármunkaerőt

A bevezetett szakképzési stratégia feladata biztosítani az átmenetet a középfokú agrárszakképzés és az agrár-felsőoktatás között. A kialakított, egységes stratégia célja, hogy a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő oktatást nyújtsanak a diákoknak az agrárszakképző iskolák.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével készült agrármunkaerő-piaci felmérésből kiderül, hogy kiemelkedő a kereslet a húsfeldolgozó, az állatgondozó és az állattenyésztő, illetve a mezőgazdasági gépkezelő és -szerelő szakképzettségű munkavállalók iránt. Az ágazatban jelentős az egyszerű betanított munkaerő iránti igény is, ezért a bevezetett stratégia részeként a tangazdaságok fejlesztését is előtérbe helyezték.

 

Az agrár, mezőgazdasági munkákat itt találjuk, illetve érdemes megnéznünk a középiskolai végzettséget igénylő munkákat, és a főiskolai végzettséghez kötött állások között is körülnéznünk!

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Profession.hu

 A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu