Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A túlterheltség a válaszadó nők 45 százalékának jelent nagyon nagy problémát, ezért a családcentrikusabb, tehermentesebb feltételeket teremtő munkahelyek iránt sokkal elkötelezettebbek a női munkavállalók. Optimizmusra ad okot, hogy a kutatásban részt vevő nők körülbelül fele családbarátnak véli munkahelyét – összegezte az eredményeket Pellion Ágnes, a Coca-Cola Magyarország közkapcsolati és kommunikációs vezetője és Danó Györgyi, a felmérést végző piackutató intézet, a Kód Kft. kutatási igazgatója.

A 20-as éveikben járó hölgyek a heti munkaidő elnyúlásával, a „hétvégézéssel” küzdenek, mely nagymértékben hozzájárul túlterheltségükhöz – és ez összefügghet munkahelyükkel szembeni elégedetlenségükkel is. A gyermeket nevelő nők számára az okoz nagy problémát, hogy a férfiak ritkán segítenek be az otthoni feladatokba.

Túlterheltek a magyar nők - álláskeresés, munka, magánélet

Közel minden második megkérdezett nő látja kihívásnak kisgyermekes anyaként a munkahelykeresést, illetve fél állása elvesztésétől és a karrierje megszakadásától is. A munkahelyi hátrányos megkülönböztetést viszont az érintett nők sem érzékelik valós veszélyként.

A munkáltatók  a munkaórák csúsztatásával, vagyis rugalmasabb hozzáállással, több otthon végezhető munkával, több részmunkaidős állással, a GYES utáni fokozatos munkába állás lehetőségének biztosításával, munkahelyi gyermekfelügyelettel, stresszt csökkentő intézkedésekkel és az apák ösztönzésével nyújthatnak hathatós segítséget az anyáknak.

Hazánkban most indul a nagyszabású Coca-Cola Szuperhősnők program. Első lépésként az Igazgyöngy Alapítvánnyal együttműködésben épülethálókból táskavarrással adunk munkát hátrányos helyzetű nőknek, ezáltal támogatva az önálló jövedelemhez való hozzájutásukat. Készülünk továbbá egy olyan digitális platform létrehozásával és szakértők bevonásával, amellyel évente minimum 5000 nőnek tudunk országszerte online képzéseket is készíteni, és ezzel ténylegesen  segítséget nyújtani , hogy a  magyar nők elérjék céljaikat a karrierjükben és otthon egyaránt – tette hozzá Pellion Ágnes.

Ha fontos számuna a karrier és magánélet összeegyeztetése, nézzünk szét a 4 órás és 6 órás állások között. Otthonról végezhető munkalehetőségeket itt találunk, az időszakos projektekért pedig ide kattintsunk. Jelentkezzünk minél több helyre, de ne álljunk meg itt! Töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, hogy biztosan ne maradjunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, magánélet, részmunkaidő, távmunka