Egymillió új munkahelyet ígérnek

2017. május 12. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

2020-ig egymillió új munkahely jöhet lére Magyarországon.

Önnek ajánlott állások

Létrejöhet egymillió új munkahely 2020-ig Magyarországon, de egyes régiókban még mindig problémát jelent a munkaerőhiány és a munkanélküliség együttes jelenléte - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal konferenciáján.

Az államtitkár kiemelte, hogy az információ-technológia és az automatizálás terjedése új tudásigényeket hozott létre: az ipar 4.0, a „negyedik ipari forradalom” korában nélkülözhetetlen a digitális kompetenciák elmélyítése a szakképzésben és a felnőttképzésben is.

Cseresnyés Péter a rendezvényen felidézte, hogy 2010 óta csaknem 700 ezer új munkahely jött létre, ezek túlnyomó többségét - csaknem 475 ezer állást - a versenyszféra hozta létre. A munkaerő-kínálat azonban a képzettebbek elhelyezkedésével fokozatosan romlik, a megüresedő álláshelyeket egyre nehezebb betölteni, ezért a vállalkozások között éleződik a verseny a szakképzett utánpótlásért - tette hozzá az államtitkár.

Amint a fentiekből is látható, a szakképzett munkaerőre kifejezetten nagy az igény, digitális készségekkel pedig még jobb lehetőségek közül válogathatunk!

Nézzük, milyen aktuális állásajánlatok közül válogathatunk a Profession.hu-n!

Digitális fejlesztés, IT és programozás területén:

Adatbázisszakértő

IT tanácsadó, Elemző, Auditor

IT, fejlesztési vezető

Programozó, Fejlesztő

Projektmenedzsment

Rendszerintegrátor

Rendszertervező

     Új munkahelyek     

Szakmunkák és egyéb álláslehetőségek a versenyszférában:

Szakmunka: 3207 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 2253 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1273 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 892 álláslehetőség

Mérnök: 1002 álláslehetőség

Gyorsan nézzük meg a lehetőségeket, szűrjünk rá a számunkra fontos szempontokra, és küldjük el a jelentkezésünket minden ígéretesnek tűnő hirdetésre. A sikeres álláskeresésben a tökéletes önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Khojaste

 A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu