300 ezres fizetés várja az asztalosokat

2017. április 19. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

A szakképzett munkaerő hiánya évtizedes probléma a fa- és bútoripar területén, és mára égetővé vált.

Önnek ajánlott állások

A Construma Nemzetközi Szakkiállítás 2017 vezető témája az építőiparban jelentkező szakemberhiány volt. A rendezvényen Wilheim Gábor, a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség (Bútorszövetség) elnöke úgy fogalmazott:

„A hazai bútoripar jövőjét tekintve komoly aggodalommal tölt el, hogy 10 éven belül a szakemberek száma 30 százalékkal fog csökkenni, vagy azért mert a szakmunkások pályaelhagyókká lesznek, elszívják őket a nagyobb fejlődési potenciállal rendelkező és jobban támogatott ágazatok (például az autóipar), vagy – különösen a dunántúli területekről – átigazolnak Ausztriába, Szlovéniába. Esetleg éppen azért nem lesz munkáskéz, mert a nagy tudású, idős szakmunkások nyugdíjba mennek.

300ezer forintos fizetés várja az asztalosokat

A szakember kiemelte: „A folyamat 8-10 éve kezdődött, tapasztalataim szerint 100 emberből 20 marad a faiparban. Asztalosból, kárpitosból, szabászból és varróból gyakorlatilag bármennyi szakembert fel tudna szívni az ágazat. Amit kínálunk a fiatal munkavállalóknak, a hosszú távú jövő. A bútoriparban számos olyan munkafolyamat van, amelyet nem lehet automatizálni, és magas szintű kézműves tudást igényel. Másodszor: igazán változatos munkát, hiszen nem futószalag mellett kell dolgozni, naponta többféle bútortípust gyártunk. Harmadszor: versenyképes fizetést, mivel egy jó kárpitos nálunk akár nettó 300 ezer forintot is meg tud keresni.”

A fentiek ismeretében egyértelmű, hogy a fa-és bútoripar területén nagyszerű esélyekkel pályázhatunk a meghirdetett állásokra! Nézzük, milyen helyekre várják jelentkezésünket:

Asztalos állások: Budapesten 33, Pest megyében 14, Győr-Moson-Sopron megyében 7 állást hirdetnek. Asztalosként az alábbi külföldi munkák közül válogathatunk.

Faipari munkák

Ács munkák

Fontos, hogy a fenti lehetőségekről első kézből értesüljünk! Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala

    A Profession.hu Google+ oldala

 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu