Nyelvtudás – állami támogatással

2017. március 20. Forrás: Profession.hu/Istók Nikoletta

Hasznos: - + Nyomtat

Az állam támogatná az első nyelvvizsga megszerzését, a nyelvtudás ugyanis nagyban növeli az álláskeresők esélyeit a munkaerőpiacon.

Önnek ajánlott állások

A profession.hu adatbázisában található állások betöltéséhez leggyakrabban angol, német vagy francia nyelvtudásra van szükség, de legeredményesebben két nyelvtudással pályázhatunk. Az állásportál rendszerében regisztrált munkavállalók csupán 57 százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet, 40 százalékuk mondhat magáénak legalább középfokú nyelvtudást.

Nyelvtudás - állami támogatással - álláskeresés, karrier, munka

2020-tól a felsőoktatási tanulmányokat is középfokú nyelvismerethez kötik, ezért a kormány elvi támogatást ad az első középfokú nyelvvizsga térítésmentessé tételéhez, jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Remélhetőleg még ebben a kormányzati ciklusban életbe lép a szabályozás, amely nagyban hozzájárulhat a frissdiplomások versenyképességéhez.

Évek óta a legkeresettebb az angol nyelvtudás, de szembetűnő az a tendencia is, miszerint a szolgáltató központok esetében a skandináv nyelvek (norvég, dán, finn, svéd) a legnépszerűbbek. Az orosz, ukrán, illetve szerb nyelvismerettel rendelkezők viszont jóval többen vannak, mint ahány hirdetés előírja ezeket a nyelvtudásokat.

Ha több nyelven is beszélünk, itt kereshetünk az álláslehetőségek között.

Az angol nyelvet ezekben a munkakörökben kamatoztathatjuk.

Német nyelvtudást ezeknél az állásoknál kérnek.

A francia nyelvet ezekben a pozíciókban kell használnunk.

Nyelvismeret nélkül pedig itt pályázhatunk.

Nézzük át még ma a fenti lehetőségeket és küldjük el a jelentkezésünket minél több helyre. Növeljük esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is. Ha pedig bizonytalanok vagyunk a nyelvtudásunkban, itt tesztelhetjük azt.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, szakma, nyelvtudás

 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu