60 százalékkal nő a szociális dolgozók bére

2017. március 13. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

2013 és 2018 között jelentős béremelésre számíthatnak a szektorban tevékenykedők. Nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

A szociális területen foglalkoztatottak fizetése öt év alatt átlagosan 60 százalékkal emelkedik, közöttük a felsőfokú végzettségűeké 67-71 százalékkal - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár

Czibere Károly hozzátette, hogy az egy hónappal ezelőtt megjelent kormányrendelet értelmében idén 7,5 milliárd forintos bérkiegészítést kapnak a felsőfokú végzettségű szociális dolgozók, akik közül 4400-an a család- és gyermekjóléti szolgálatoknál tevékenykednek. Jelezte: ez a bérkiegészítés átlagosan bruttó 35 ezer forintot jelent, az emelést a napokban - januárig visszamenőleg - megkapják az érintettek.    

60 százalékkal nő a szoziális dolgozók bére - szakma, karrier, fizetés

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a kormány 2014-től minden évben jelentősen növelte az ágazatban alkalmazottak bérét, így 2014-ben 12 milliárd forintos bérpótlékkal, 2015-ben és 2016-ban pedig 8-8 milliárd forintos bérkiegészítéssel járult hozzá a versenyképesebb juttatásokhoz. Tájékoztatása szerint így a szociális dolgozók átlagbére idén 208 ezer, jövőre pedig 233 ezer forint lesz.

A kormány kiemelt figyelmet fordít erre a szektorra, amit az is igazol, hogy az itt dolgozók iránti megbecsülés jeleként a szociális munka napját munkaszüneti nappá nyilvánították, valamint az is, hogy az érintettek továbbképzési programjait ingyenessé teszik.

Ha jól fizető állásra jelentkeznénk, a héten ezek közül válogathatunk:

Szakmunka: 199 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 136 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 13 álláslehetőség

Adminisztráció, irodai munka: 9 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 8 álláslehetőség

Ügyfélszolgálat, vevőszolgálat: 4 álláshetőség

Nézzünk szét a fenti lehetőségek között, és adjuk be a pályázatunkat minél több helyre. De ne álljunk meg itt, keressünk a legfrissebb állások között is, vagy használjuk személyre szabott beállításainkat. Növeljük esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Ha pedig önéletrajz nélkül pályáznánk, a Mobilmunka lesz segítségünkre.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, szakma, fizetés

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu