Így változtak az átlagkeresetek!

2017. február 17. Forrás: Profession.hu/Posta Renáta

Hasznos: - + Nyomtat

Tovább nőnek a bérek, és csökkenhet a munkanélküliség is.

Önnek ajánlott állások

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján megerősítette: az Európai Bizottság jelentésében azt állapítja meg, hogy a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag fölött növekszik, jelentősen emelkedett a munkahelyek száma, és mindeközben olyan intézkedéseket hozott a kormány, amelyek hozzá tudnak járulni az ország versenyképességének erősítéséhez.

Az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben közzétett téli gazdasági előrejelzésében idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon.A bizottság szerint a következő időszakban várhatóan élénkülni fognak a beruházások, és tovább nő a háztartások fogyasztása is.

Így változtak az átlagkerestek! - karrier, fizetés, álláskeresés

Ezzel egyidőben a KSH részéről már elérhetőek a legfrissebb adatok: íme, az átlagkeresetek változása Magyarországon 2003-2016. január-november viszonylatában.13 évre visszamenőleg nyomon követhetjük ezen az ábrán a változás mértékét a teljes munkaidőben dolgozók havi nettó átlagkeresete tekintetében. A narancssárga érték jelöli a költségvetésben dolgozók, a lila pedig a versenyszférában tevékenykedők átlagbérét évről évre.

Átlagkeresetek változása

A várakozások szerint növekedésserkentő hatása lesz, hogy a kormány novemberben fokozatos minimálbéremelésről, járulékcsökkentésről és a társasági nyereségadó mérsékléséről állapodott meg a szociális partnerekkel, minthogy a magasabb bérek a fogyasztást, az alacsonyabb adók pedig a befektetések növekedését vonják maguk után. A szakemberek arra is számítanak, hogy tovább csökken a magyarországi munkanélküliség.

Amennyiben állást keresünk, itt tudunk szétnézni különböző szempontok szerint:

Pályakezdőknek, gyakornokoknak meghirdetett álláslehetőségeket itt találunk.

Ha a legfrissebb állásokra vagyunk kíváncsiak, ide klikkeljünk!

Érdemes azt is mérlegelni, hogy elégedettek vagyunk-e a fizetésünkkel. Itt kifejezetten publikus fizetéssel együtt meghirdetett állásokat találunk külföldön és itthon egyaránt.

Nézzünk körbe az álláslehetőségek között, pályázatunkat küldjük el minél előbb. És emellett töltsük fel önéletrajzunkat idekérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu