A fiatalok többsége itthon tervezi karrierjét és nem borúlátó

2017. február 15. Forrás: Profession.hu/Posta Renáta

Hasznos: - + Nyomtat

Cikkünkben beszámolunk a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 eredményeiről!

Önnek ajánlott állások

Magyarország a fiatalokkal együtt, a fiatalok által erősödik - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentésének bemutatásán hétfőn Budapesten. Balog Zoltán a Magyar Tudományos Akadémián elmondta: a kutatást 2000 óta négyévente folytatják le mindig azonos módszertannal, tavaly nyolcezer magyarországi és - első alkalommal - négyezer határon túli 15-29 éves fiatalt kérdeztek meg.

A fiatalok többsége itthon tervezi a karrierjét és nem borulátó - karrier, munka, álláskeresés

Az elmúlt években sokkal optimistábbak, derűlátóbbak lettek a magyar fiatalok a jövőjüket illetően - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. Novák Katalin a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentésének hétfői bemutatása kapcsán elmondta, a felmérésből többek között kiderült, hogy a fiatalok Magyarországot jó helynek tartják, kétharmaduk nem tervez külföldre menni, egyre többen dolgoznak és egyre kevesebben látják problémának a munkavállalást. 

NÉZZÜK, MI DERÜLT KI AZ IDEI KUTATÁSBÓL!

- A mai fiatalok tehetségesek, nagyobb bizalommal fordulnak a jövő felé.

- Egyre több fiatal tartja Magyarországot a legjobb helynek, ahol jó élni.

- A 15-29 éves korosztálynak nagyon fontos a család és a házasság, a közösséghez és a nemzethez tartozás.

- A fiatalok hisznek abban, hogy a gyermek születése boldogságot hoz az életükbe, kevésbé jelent nekik gondot a munkavállalás, és jobban is törődnek az országgal.

- Húsz éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, holott a szülőképes korban lévő nők száma folyamatosan csökken.

- 2004 óta tíz százalékkal nőtt a fiatal munkavállalók aránya, és öt százalékkal csökkent körükben a munkanélküliség.

- Magyarországon az ifjúsági munkanélküliség az európai uniós átlag alatt van, a legfrissebb adatok szerint 11,9 százalék. Ezzel szemben Olaszországban ez az arány 40, Görögországban 44, Spanyolországban 43, Lengyelországban pedig 18 százalék.

Az eredmények alapján azt lehet mondani, hogy egy "derűlátó, optimista, vagány" nemzedék válik épp felnőtté - fogalmazott a miniszter. Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pozitívumnak nevezte, hogy a fiatalok mernek hangot adni a véleményüknek, ami látható abból is, hogy soha nem volt még ennyire alacsony a nem válaszolók aránya.

Az idegen nyelvet beszélők aránya jelentősen emelkedett 2012 óta, viszont a nyelvvizsgával rendelkezők aránya nem nőtt. Ezért az új ifjúsági stratégiában javaslatot tesznek majd arra, hogy az első középfokú nyelvvizsga költségét vállalja magára az állam – fűzte hozzá a miniszter.

Ehhez kapcsolódva körbenéztünk az aktuális munkalehetőségek között: ezen a héten közel 3.500 megpályázható állás várja a fiatalok jelentkezését. Kiemeljük ezek közül a nyelvismeret szerinti álláslehetőségeket. A linkekre kattintva a jelenleg aktuális állásokat tekinthetjük meg, illetve itt tudunk böngészni az összes lehetőség között. 

Angol : 1233 álláslehetőség

Német: 349 álláslehetőség

Francia: 59 álláslehetőség

Olasz: 38 álláslehetőség

Holland: 21 álláslehetőség

Lengyel: 17 álláslehetőség

Orosz: 15 álláslehetőség

Spanyol: 15 álláslehetőség

Norvég: 12 álláslehetőség

Svéd: 12 álláslehetőség

Ha egyéb nyelvtudással rendelkezünk, ide klikkeljünk!

Ezekhez a feladatköröknek nem szükséges nyelvismeret: 2043 álláslehetőség.

Érdemes végiggondolni, hogy mi az, amire már ma eséllyel jelentkezhetünk. Ne várjunk vele, pályázatunkat küldjük el minél előbb. És emellett töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma

 
 
 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu