Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Munkahelyteremtő Szociális Szövetkezetek Szövetségének (Muszosz) az a célja, hogy az elmaradott térségekben élő, szegényebb sorsú, gyakran tartósan munkanélküli rétegeket támogassa, a különböző szociális szervezetek tapasztalatait, véleményeit összegyűjtse, valamint segítsen a szervezetek működéséhez szükséges megfelelő törvényi háttér kialakításában.

A Muszosz egyeztetéseket kezdett a Szövetkezeti Kutató Intézettel a minél teljesebb körű helyzetfeltáráshoz és a jövőbeli együttműködés érdekében.

Így segítenék az elhelyezkedést

A szövetség emlékeztetett, hogy a közfoglalkoztatottak önfoglalkoztatóvá, vagy szövetkezeti taggá, vagy szövetkezeti alkalmazottakká válva kiléphetnek az elsődleges munkaerőpiacra. Az elképzelés gyakorlati megvalósítását alapozza meg a Belügyminisztérium támogatási programja, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek már a közeljövőben a kistelepülések meghatározó munkáltatóivá váljanak.

Az utóbbi 5-6 évben ugrásszerűen megnőtt a szociális szövetkezetek száma, Magyarországon a szövetkezeti szektor felét lefedve, 3000 szociális szövetkezet működik. A Muszosz-nak a honlapja szerint 11 tagja van.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, álláskeresés, közmunka, munkanélküliség