Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új generációs kompakt autókat is gyárt majd a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Az új karosszériaüzem felépítése mellett hatékony és innovatív berendezések telepítése is megvalósul.

A vállalat csak az új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok kialakításakor fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be, ezzel is még barátságosabbá és kedvezőbbé téve a munkakörülményeket.

A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések lesznek, mint például a présüzemben, illetve különböző módosítások mellett új robotokat is elhelyeznek a felületkezelési folyamatok kiszolgálására.

Barátságosabbá teszi a munkahelyet az autógyár
Matushchak Anton / Shutterstock.com

Az új generációs kompakt járművek összeszerelése során az alkatrészeket már kizárólag az automatizált, önjáró robotok szállítják a logisztikai és árufelvételi zónából – az itt előkészített árukosarakban – az összeszerelő szalaghoz. Az árukosaras rendszer nem csak lerövidíti a munkatársak által megtett távolságokat, de a gyors és egyszerű ellenőrzési metódusnak köszönhetően csak egy pillantást kell vetni az árukosárba, hogy minden alkatrész beépítésre került-e. A kecskeméti gyárban alkalmazott innovációk a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában is példaértékűnek számítanak - áll a lapzunknak eljuttatott közleményben.

"A beruházás egyértelműen a kecskeméti gyárunk iránti elkötelezettség megnyilvánulása, és egyúttal stabil jövőképet biztosít dolgozóink számára. Ezen befektetés keretében az ergonómia és a munkakörülmények fejlesztése, valamint az alkalmazottak képzése területén is jelentős beruházást valósítunk meg” – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

Az új üzem áprilisi ünnepélyes alapkőletételén Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Christian Wolff és Michael Göbel (aki a Mercedes-Benz Cars kompakt autók termeléséért felelős nemzetközi vezetője) különböző, szimbolikus értékű tárgyakat tettek egy időkapszulába, amelyet az alapkőben helyeztek el.

"Kecskemét jelenleg is a kompakt autók termelési hálózatának meghatározó pillére, és a jövőben is az marad. A magyarországi gyár szerepe ezen további – a kompakt autók új generációjának gyártását előkészítő - fejlesztéssel még tovább erősödik az üzletág nemzetközi termelési hálózatán belül" - nyilatkozta Michael Göbel.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: autóipar, gyártó cég, munkahely, munkakörnyezet, beruházás, Kecskemét