Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Budapesten is elindítja Return to Work – Lendüljön Újra Munkába kiemelt programját a Morgan Stanley. A kezdeményezést a vállalat először 2013-ban New Yorkban indította el, majd Londonban, Mumbaiban és Hong Kongban is sikerrel vezették be. A program célja, hogy segítséget nyújtson azok számára, akik legalább két év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz.

A KSH legutóbbi adaiai szerint a munkanélküliség átlagos időtartama 19,2 hónap, a munkanélküliek pontosan fele legalább egy éve nem tud elhelyezkedni, vagyis tartósan munkanélkülinek számít. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartása szerint 97 900 ember tartósan, több mint egy éve nem tud elhelyezkedni. A számuk egy év alatt 4,9 százalékkal csökkent.

A 12 hetes – fizetéssel járó – program ideje alatt a résztvevők a Morgan Stanley budapesti irodájának különböző divízióiban dolgozva egészíthetik ki, fejleszthetik tovább szakmai tudásukat, mélyíthetik a tapasztalataikat, miközben rendszeresen találkozhatnak felsővezetőkkel, valamint mentorok segítik őket a visszailleszkedésben - írja a cég a lapunknak eljuttatott közleményében.

Így segítenek a tartós munkanélkülieknek

A program olyan tevékenységeket, támogatási struktúrát tartalmaz, mely segíti a résztvevők munkába való visszatérését, miközben módot biztosít a vállalaton belüli kapcsolatépítésre, a rendelkezésükre álló lehetőségek megismerésére.

"A világszerte elért sikereket követően örömmel indítjuk el a Return to Work – Lendüljön Újra Munkába programot Budapesten. A karrier megszakításának számos oka lehet, és a Morgan Stanley tisztában van azzal, hogy egy hosszabb kihagyás után nem könnyű visszatérni a munkába. Programunk elsődleges célja éppen ezért az, hogy alapot biztosítson, kezet nyújtson azoknak a megfelelő képzettséggel és ambíciókkal rendelkező embereknek, akik vissza szeretnének térni a munka világába” – mondta Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley magyarországi irodájának vezetője.

A program április 21-i, budapesti nyílt napjára az érdeklődők a Morgan Stanley honlapján jelentkezhetnek.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: állás, munkaadó, tartósan munkanélküli, álláskeresés, program