601 új munkahelyet teremtenek Hatvanban

2016. február 10. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

A Bosch 19 milliárd forintos beruházást valósít meg Hatvanban, 601 új munkahelyet teremtenek.

19 milliárd forintos beruházást valósít meg a Bosch-csoport a hatvani gyárában, ezzel 601 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A cég ezzel a beruházással is a XXII. század felé tesz lépéseket Hatvanban, hiszen a legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat fognak gyártani, vagyis abszolút high-tech termelés zajlik majd a városban - mondta a tárcavezető.

Tavaly rekordot ért el a Bosch és Magyarország együttműködése, a múlt évben négy új magyarországi beruházást jelentettek be közösen, a kiváló együttműködés hozzájárult ahhoz, hogy a cégcsoport 12 200 embernek ad munkát Magyarországon, ebből 1500-an kutatás-fejlesztési területen dolgoznak - mondta a miniszter. A mostani beruházáson túl újabb Bosch befektetések bejelentése várható, miután tárgyalásokat kezdtek az újabb magyarországi lehetőségekről.

GYÁRTÁS-TERMELÉS TERÜLETÉN ILYEN ÁLLÁSOKAT TALÁLHATUNK!

A Bosch beruházásai is segítették, hogy a magyar gazdaságtörténetben az autóipar soha nem állított elő annyi értéket, mint tavaly, hiszen 2015 első tizenegy hónapjának adatai szerint 7302 milliárd termelési értéknél járt az ágazat, míg 2014 egészében a magyar autóipar 6659 milliárd forint termelési értéket produkált. Valószínűleg tavaly minden idők legmagasabb német-magyar kereskedelmi forgalmát sikerült elérni, ami mutatja, hogy a magyar-német gazdasági együttműködés alapjaiban határozza meg a magyar gazdaság, a magyar külgazdaság sikerét - tette hozzá a politikus.

A magyarországi külföldi befektetésekben a jelenetős szerepe volt a magyar befektetési ügynökségnek, a HIPA-nak, a szervezet tavaly 67 beruházási projektet tárgyalt végig sikeresen, ezzel Közép-Európában a legsikeresebb befektetési ügynökséggé vált.

Heinz-Peter Behr, Németország budapesti nagykövete rámutatott arra, hogy a Bosch duális képzési centrumot működtet Hatvanban. A német-magyar kapcsolatok szilárdak, és az Európai Unióban közösen kell válaszolni a globális kihívásokra - mondta.

A sajtótájékoztatón Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta: Magyarország a cégcsoport egyik legfontosabb helyszíne, a múlt évben a 9 leányvállalaton keresztül 12 ezernél több embernek adtak munkát, a hatvani termelő üzem pedig egyik stratégiai bázisuk.

Önnek ajánlott állások

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára az egyik legnagyobb külföldi munkaadóvá vált a magyar iparban. A 2014-es üzleti évben a Magyarországon 9 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint volt. A Bosch-csoport világszerte 375 ezer munkatársat foglalkoztat, az előzetes adatok szerint több mint 70 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben.

Szemlézte: Durbák Ildikó

a Profession.hu Google+ oldal

a Profession.hu Magyarországi állások Google+ oldal

Címkék: munkahelyteremtés, állás, gyártó cég, autóipar

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu