A szombathelyi önkormányzat, a Styl Fashion Kft. és egy helyi szakképző intézmény összefogásával 36 millió forintos költséggel új ruhaipari szakképző központot alakítottak ki a ruhaipari cég telephelyén, amelyet Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár avatott fel.

Másfél évvel ezelőtt indult el a szakképzés átalakítása, amelynek egyik célja éppen az volt, hogy a képzés szerkezete és minősége jobban megfeleljen a gazdaság igényeinek - mondta az államtitkár. Magyarországon ma már egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány, jól képzett szakemberek, szakmunkások nélkül pedig nem mehet végbe további gazdasági fejlődés.

SZOMBATHELYEN ILYEN ÁLLÁSOKAT TALÁLHATUNK.

Együtt képzi a szakembereket az iskola és a cég

Szombathelyen a város és egy cég, valamint a kamarák és egy szakképző intézmény összefogásával hoztak létre egy olyan tanműhelyt, ahol egy új szakember generációt tudnak kinevelni, s ez összhangban áll a kormányzati elképzelésekkel.

ILYEN VARRODAI MUKÁKAT KÍNÁLNAK A MUNKAADÓK.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntőjében kiemelte: a kormányzati támogatásnak köszönhetően a Styl ismét a jó irányba halad, a vállalkozás biztató jövő elé néz.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az 1,4 milliárd forintos kormányzati segítségnek köszönhetően a Styl-nek sikerült kikerülnie a tíz évig tartó felszámolási eljárásból. Sikerült megtartani a munkahelyeket, a cég pedig esélyt kapott arra, hogy piaci körülmények között is helyt álljon magas minőségű termékeivel - mondta.

A fejlesztésnek köszönhetően a 730 négyzetméteren három gyakorlati műhelyt alakítottak ki, amelyhez három szaktanterem és egy szabászat is kapcsolódik. A létesítményben az összes ruhaipari szakma fogásait oktathatják, lehetőség nyílik a ruhatervezéstől a szabászaton át a varrodai munka fázisain keresztül a sorozatgyártás technológiájának elsajátítására is.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, szakképzés, Szombathely, állás, varroda, szakmunka