Új, hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek a fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: a passzivitás állóvizet, az aktivitás viszont változást eredményez. Lessük el a kimozdulást előidéző praktikákat, és alkalmazzuk őket már mától!

7 gondolat erre a hétre, hogy lendületes irányt vegyen az álláskeresésünk!

1. Gondoljuk végig, milyen munkák állnak közel hozzánk! Vegyük sorra az összes szóba jöhető álláslehetőséget, ésképzeljük el, hogy már munkába is álltunk. Eresszük el a fantáziánkat, és merüljünk bele abba, hogy miből áll egy napunk, milyen érzés egy új közösségben dolgozni, az új kihívásokkal találkozni, és milyen lehetőségek nyílnak meg ezáltal. Aztán kezdjünk el pályázni az összes meghirdetett állásra - akár más városokba is.

7x1 gondolat az álláskereséshez: ne féljünk a változástól!A MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSOK ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

2. Mindig legyen szem előtt a célunk! Ha kikristályosodott, hogy milyen munkát szeretnénk, írjuk le. Ez a legjobb módszer arra, hogy határozottan előttünk álljon a feladat: mit szeretnénk elérni. Így sosem tévesztjük szem elől a fókuszt, ahová tartunk

3. Értékeljük magunkat! Akkor leszünk igazán sikeresek, ha munkánk összhangban van a személyiségünkkel. Márpedig ehhez önismeret szükséges. Ragadjunk tollat most, és írjuk össze az erősségeinket, kiemelkedő készségeinket és képességeinket. Nem elég csak végiggondolni, írjuk le! Így mindennek nagyobb súlya lesz, és az önbizalmunkat is erősíti.

4. Kapcsoljunk át! Előfordul, hogy a legnagyobb igyekezetünk ellenére is ránk törnek borús időszakok, hangulatok. Ne hagyjuk ezt elhatalmasodni, szakítsuk meg! A tépelődés és csalódottság helyett töltsük újra magunkat tenni akarással, lendülettel, mert valójában csak egy út létezik: az előre.

5. Tanuljunk a saját tapasztalatainkból! Mielőtt lezárunk egy korábbi periódust az életünkben, és valami újba fogunk, vizsgáljuk meg addigi pályafutásunkat. Vegyük sorra, hogy milyen sikereink és kudarcaink voltak! Mi volt az, amit szerettünk a korábbi munká(i)nkban, és mi volt az, amit nem? Gondoljunk mindig arra, hogy a hibáinkból profitálhatunk a legtöbbet, hiszen ha egyszer már megtapasztaltunk valamit, egy hasonló helyzetben már bölcsebben döntünk.

6. Tanuljunk másoktól! Keressünk olyan ismerősöket, akik jelenleg is sikeresek, és találjuk meg bennük azokat a tulajdonságokat, amelyekre nekünk is érdemes rágyúrni.

7x1 gondolat az álláskereséshez: ne féljünk a változástól!

7. Próbáljuk ki magunkat! A tökéletes munka nem biztos, hogy elsőre az ölünkbe hull. Elképzelhető, hogy sorozatos elutasításokban lesz részünk. Nem gond. Gyakran éppen ez jelenti azt, hogy máshol vagy másképp kell keresnünk az igazit. Gondoljuk ezt végig, változtassunk, legyünk merészebbek, vagy éppen visszafogottabbak - a lényeg, hogy ne hagyjuk abba a keresést, hanem még nagyobb lendülettel pályázzunk tovább!

Munkalehetőségek nagy linkgyűjteménye:

vezető, menedzser, igazgató

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, nővér, gyógyszerész, dietetikus, terapeuta

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

programozó, informatikus, fejlesztő

IT üzemeltetés, telekommunikáció területe

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

mérnök

mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal kapcsolatos foglalkozások

oktatás, tudomány, kutatás területe

pénzügyes, könyvelő

raktáros, szakmunkás

fizikai munkások, segédek

fuvaros, szállítmányozó, logisztikával foglalkozó munkatárs

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

üzleti folyamatokat támogató munkatárs

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Végezetül ne feledjük azt sem: az álláskeresés mindig arról szól, hogy másokkal versenyzünk az adott munkáért, és gyakran éppen egy-egy szubjektív szempont miatt kerülhetünk ki belőle győztesen. Végül is csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk.

Ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Dobjuk be magunkat, és a siker nem marad el.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, tippek, tanácsok, változás, alkalmazkodás, jövő