A magyar munkavállalók vágynak az elismerésre

2018. augusztus 01. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A magyar dolgozók számára a munka és magánélet egyensúlya, a kollégákkal való jó kapcsolat után a munka elismertsége a legfontosabb egy új munkahely kiválasztásánál.

Önnek ajánlott állások

A BCG, a The Network és a Profession.hu közös, 197 országot felölelő Decoding Global Talent 2018 kutatásából kiderül, hogy a magyar munkavállalók számára a munka elismertsége az egyik legfontosabb egy új munkahely kiválasztásánál.

A 366 ezer munkavállaló bevonásával készült kutatásból kiderül az is, hogy világszerte a céges kultúra befolyásolja leginkább a munkahelyválasztást. A magyarok számára is kiemelt szempont a megfelelő egyensúly a magánélet és a munka között, illetve a jó munkahelyi viszonyok – ezek a tényezők minden országban előkelő helyen szerepelnek a kutatás szerint.

„A tudatos munkáltatói stratégiával rendelkező cégvezetőknek nem lesz meglepő, de mégis sokat elárul a Magyarországon megszokott vállalati kultúráról, hogy a dolgozók számára tíz legfontosabb pontból hat a munkahelyi közérzetéhez kapcsolódik. Tapasztalataink szerint a munkavállalók azokat a szempontokat sorolják előre ezeken a listákon, amelyeket a leginkább hiányolnak a jelenlegi munkahelyükön” – mondta el Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója.

Viszont az elismertség nálunk 7 hellyel, a fizetés mértéke pedig 4 hellyel került előrébb, mint a nemzetközi átlagban. Különösen érzékenyek vagyunk a visszacsatolásokra is, ez a szempont nemzetközi átlagban csak a kilencedik helyen szerepel.

A többi országhoz képest viszont nem vagyunk annyira érzékenyek a felettesünkkel való kapcsolatra: nemzetközi szinten a harmadik legfontosabb szempont a főnökkel való jó viszony, nálunk ez csak a hetedik helyen szerepel. Érdekesség, hogy a magyaroknak fontos az is, hogy hatékonynak érezzék a munkavégzést (10. hely), míg más országokban ez nem különösen fontos (19.hely).

 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

 

- Profession.hu

További cikkek a munkaerőpiaccal kapcsolatban
További cikkek a munkaerőpiaccal kapcsolatban
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Együtt a nyitottabb munkahelyekért

2019. január 30.
Vajon a nők és a férfiak egyenlő esélyekhez jutnak ma a munka világában? Aligha. Tehetünk a változásért? Nagyon sokat, főleg együtt! Bővebben

-

Álláspiaci helyzet 2018-ban

2019. január 16.
2018 második felében befagyott a közigazgatás, de így is határozottan nőtt az álláspiac. A sofőröknek és a gépkezelőknek hozta a legnagyobb emelést az év. Bővebben