Vissza a jövőbe: jön a nyolcadik Profession HR-konferencia!

2017. július 30. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A napjainkat jellemző rohamos technológiai fejlődés a HR-t is utoléri. Hogy mire számíthatunk a nem is olyan távoli jövőben, az a Profession konferenciáján kiderül!

A robotika, a mesterséges intelligencia, az automatizálás már hazánkban is jelen van. Néha úgy tűnik, egy lépés csak, esetleg pár hónap vagy év, és az élet más területén jelen lévő technológiai megoldások a HR-ben és a kiválasztásban is teret nyernek. Ennek jegyében idei szakmai fórumunk témája: humán vs. robot, avagy az automatizált HR jövője.

Félnünk kell a robotoktól?

A HR-konferencián Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési és termékmenedzsment vezetője választ ad a nyugtalanító kérdésre, kell-e tartanunk attól, hogy a robotok elveszik a munkánkat, és azt is megtudhatjuk, mely iparágak vezették be elsőként a robotos megoldásokat. Szó esik majd a mesterséges intelligencia és az emberi intuíció egymással való versenyéről, és az is kiderül, melyik áll nyerésre. A jövő közelebb van, mint gondolnánk, ezért fontos foglalkoznunk azzal, hogy milyen szerepet fog betölteni az ember a jövő munkahelyén. Vajon milyen lesz a munka világa 2030-ban?

A toborzás elrobotosodásáról egy nemzetközi szakember, Oscar Mager, az Evertalent alapítója beszél majd. A következő években ugyanis bizonyosan jelentős változásoknak lehetünk tanúi ezen a területen, köszönhetően a fejlett kognitív képességeknek, a virtuális valóságnak, a természetes emberi nyelv gépek általi feldolgozásának és megértésének, a kép- illetve érzelem-felismerésnek. Oscar Mager megoszt egy sor olyan megoldást, amelyekkel a közeli jövőben már mi is találkozhatunk: szó lesz a gépi tanulás alkalmazásáról az álláshirdetésekben, a jelölt keresés automatizálásáról, és a chatbotok előretöréséről is.  

Jakobsen Petra, HR management tanácsadó és e-HR szakértő, coach a humán új szerepét mutatja be a változóban lévő HR-ben. Előadásából megtudhatjuk, melyik az az „emberi komponens”, amelyet rövid időn belül még nem tudnak helyettesíteni a gépek. Bepillantást nyerhetünk a szakma várható átalakulásába, és abba is, hogy milyen szerepe lesz a HR-nek a jövőben a cégek életében. Mindezek mellett abban a lényeges kérdésben is iránymutatást kapunk, hogy merre érdemes ma képeznie magát egy HR-esnek.

 HR konferencia 2017 

Tartsuk a lépést!

Paróczay Balázs, Talent Resourcing Stratéga (Edlington), a Profession HR-konferencia tartalmi felelőse szerint nem halogathatjuk tovább, hogy szembenézzük a technikai fejlődés feltartóztathatatlan következményeivel. Ennek szükségességét a Workology pár évvel ezelőtti felmérése is alátámasztja. A kutatásban arra keresték a választ, hogy a toborzási szakemberek hogyan viszonyulnak a technológiai adaptációhoz.

Az eredmények lehangolóak. Míg a népesség fele korán kapcsolatba a lép a technológiai újításokkal, addig a HR szakma képviselőinek mindössze 30 százaléka lát lehetőséget ezekben. Sőt, 40 százalékuk egyenesen elutasítja a technológiát” – foglalja össze a tapasztalt szakember.

Pedig a fejlődés számtalan, eddig kiaknázatlan lehetőséget kínál a személyügy területén is: „például hatékonyan automatizálhatók bizonyos HR-folyamatok, mint a beléptetés vagy a teljesítményértékelés, mondjuk egy gyors és egyszerű mobil applikáció segítségével. Az adatok is átláthatóbbá válhatnak egy modern rendszer által, legyen szó pozíció-életciklus elemzésről, bérfejlesztésről vagy a toborzási csatornák sikerességének vizsgálatáról” – sorolja a toborzási specialista.

A nyitottság tehát elengedhetetlen az új eszközök nyújtotta előnyök kiaknázásához. A Profession szakmai fórumán megmutatjuk, melyek is lesznek ezek. Early bird jegyek már csak korlátozott számban elérhetőek, a jegyvásárláshoz kattintson ide! Nehogy lemaradjon az év HR konferenciájáról, biztosítsa helyét mielőbb.

Időpont: 2017. szeptember 26. (14:00-18:00)
Helyszín: Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor u. 44.)

Részletes program

Jegyvásárlás

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: HR-konferencia, toborzás, kiválasztás, robotika, jövő

Önnek ajánlott állások

- Profession.hu

További cikkek a munkaerőpiaccal kapcsolatban
További cikkek a munkaerőpiaccal kapcsolatban
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Kevesebben akarnak külföldön dolgozni, mint 4 éve

2018. július 04.
A Boston Consulting Group és a Profession.hu kutatása szerint kevesebben akarnak külföldön dolgozni, viszont a külföldi munkavállalók is kevésbé érdeklődnek az ország iránt. Bővebben

-

Béremelések jönnek az egészségügyben

2018. július 02.
Folytatódik az egészségügyben dolgozók béremelése, és a kórházakat is 700 milliárd forintból fejlesztik tovább a következő években. Bővebben