Akár új állást keresünk, akár egy magasabb pozícióba szeretnénk lépni, saját márkánk építésére minden esetben érdemes odafigyelni, és tudatosan tenni érte. Cikkünkben adunk ehhez egy étlapot, melyen keresztül bemutatjuk a 11 jellemző archetípust és ezek jellemzőit!

Az archetípus a munka világában azt jelenti, hogyan végezzük feladatainkat. Általánosságban véve a görög eredetű szó jelentése: ősképminta. Ezek a formák, illetve képek világszerte ugyanazzal a jelentéstartalommal bírnak, így egy kiváló sorvezető lehet számunkra is a tudatos énmárka - és ezen keresztül a sikeresebb karriertervezés - kialakításában.

Nézzük az eredeti Mark- és Pearson-féle modell 11 típusának jellemzőit, és keressük meg a ránk passzoló csoportot!

1. A gondoskodó

Fő jellemzői: Hajtja a vágy, hogy másokon segítsen és megóvja őket a bajtól. Nemtől függetlenül egyfajta "terézanyuként" áll a munkatársaihoz, üzleti partnereihez, és ezt a szemléletét a feladataiba is átviszi.

Ideális munkakörök: egészségügyi, HR állások, illetve asszisztens, tanácsadó, és karitatív feladatok.

2. Az alkotó

Fő jellemzői: Ő az a bizonyos álmodozó, a nagy ötletek gazdája, aki megálmodott terveit a valóságba is át tudja ültetni. Számára az önkifejezés fontosabb, mint az alkalmazkodás - ebből fakadóan önállóan nagyobb eredményeket ér el, mintha csapatmunkára fognánk. Gyakran érzi az újításra való késztetést. Határozott jövőképpel rendelkezik, és ebben mérvadó szerepet kíván játszani: úgyis mondhatjuk, hogy valami igazán maradandót szeretne alkotni. 

Ideális munkakörök: művészeti és kreatív szakmák, illetve író, vállalkozó.

3. A felfedező

Fő jellemzői: Természeténél fogva minden érdekli, kíváncsi típus. Függetlenségének megőrzésére kiemelten odafigyel, nyugtalan, elégedetlenkedő alkat. A felfedezés örömét számára elhozhatja egy új termék vagy éppen szolgáltatás is - a lelke mélyén az hajtja, hogy kiderítse: tulajdonképpen mi az ő útja, mi az a tevékenység, ami igazán neki való. Ennek megfelelően változatos karrierutat járhat be, és több, akár egymástól merőben eltérő szakmát is űzhet.

Ideális munkakörök: marketing, termékfejlesztés, kutatás - de szinte bármi szóba jöhet, amihez érez elhivatottságot.

Varázsló, hős vagy uralkodó a munkahelyen?TÖBB MINT 9000 PÁLYÁZHATÓ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

4. A hős

Fő jellemzői: Ő még a legnagyobb vészhelyzetben is bátran és azonnal a tettek mezejére lép, hiszen tudja, meg kell menteni a helyzetet. Kifejezetten élvezi ezeket a kihívásokat, mert ilyenkor igazán kidomboríthatja azt, amiben a legjobb. Kiáll meggyőződéséért, nem fél konfrontálódni vagy éppen éles vitákba belemenni.

Ideális munkakörök: rendőr, tűzoltó, politikus, vezérigazgató, vezető.

5. Az ártatlan

Fő jellemzői: A tisztaság és a jóság bajnoka, fő célja az ideális világ megteremtése. Nézőpont és természetesen munkakörnyezet kérdése, hogy szemlélete frusztrációba vagy éppen pozitív megerősítésbe, és ezáltal sikerélménybe fordul át. Gyakran kihasználják, ő az, akire az utolsó pillanatban is lehet számítani, és elvégzi akár mások helyett is a munkát.

Ideális munkakörök: elsősorban a közszféra alkalmazotti munkakörei

6. A bohóc

Fő jellemzői: Remekül érzi magát minden helyzetben, és úgy tűnik, munkája minden pillanatát élvezi. Ez azonban csak a látszat: általában hamar megunja a feladatait, és szereti megszegni a szabályokat is. Ki meri mondani azt, amit mások esetleg nem, így igazi véleményvezérré válhat a csapaton belül. Ezáltal nagy befolyásra tehet szert.

Ideális munkakörök: személyi asszisztens, vezető, értékesítő, tanácsadó.

7. A varázsló

Fő jellemzői: Hivatása az átváltoztatás. Fontos feladatának tekinti, hogy megismerje a munka világának legfőbb törvényeit, előbbre vigye a cég ügyeit. Emellett általában odafigyel a megérzéseire is, és az úgynevezett véletlenek sem kerülik el a figyelmét. Újító szelleme akár nagy jelentőségű innovációkat, világújdonságokat eredményezhet.

Ideális munkakörök: pénzügy, tőzsde, IT fejlesztés, orvosi pálya.

Varázsló, hős vagy uralkodó a munkahelyen?

8. Az átlagember

Fő jellemzői: Ő az, aki úgy jó, ahogy van. Legalább is szerinte. Szívesen alkalmazkodik, szeret jóban lenni mindenkivel, és nem akar kilógni a sorból. Kiválóan dolgozik a csapat tagjaként, kifejezetten ez való neki.

Ideális munkakörök: asszisztens, értékesítő, HR - és még számtalan lehetőség.

9. A törvényen kívüli

Fő jellemzői: Aki áthágja a céges előírásokat; esze ágában sincs betartani a szabályokat; és lényegtelen számára, beér-e munkakezdésre, vagy sem: nos, ennek a típusnak a képviselőjére ezek mind igazak.

Ideális munkakörök: művészeti és kreatív szakmák, felfedezők, kutatók.

10. Az uralkodó

Fő jellemzői: Kezébe veszi az irányítást, és rendet tesz a káoszban. Egészen egyszerűen belső készítetést érez arra, hogy szervezettebbé, gördülékenyebbé tegye a munkafolyamatokat, legyen szó akár a munkatársak kommunikációjáról vagy éppen az archiválandó papírok tárolásáról.

Ideális munkakörök: pénzügyi munkakörök, könyvelő, kontroller, cégvezető, menedzser.

11. A bölcs

Fő jellemzői: Tanulhatunk tőle, és könnyebben megérthetjük a folyamatokat a segítségével, ha éppen elveszítenénk a fonalat vagy az önbizalmunkat. Nagy tudással, és gyakran ehhez párosuló szerénységgel rendelkezik.

Ideális munkakörök: HR, illetve stratégiai tanácsadó, vezető, tréner, pedagógus.

A fenti 11 típus során az alapjellemzőket mutattuk be, de ettől természetesen előfordulhatnak eltérések, vegyes típusok. Gondoljuk végig a főbb jegyeket, és a leginkább domináns csoporthoz soroljuk magunkat.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha több típus is jellemző ránk, az azt jelenti, hogy még időre van szükségünk, mire letisztul a munka világában jelentkező egyéniségünk. Ezt az időszakot érdemes felhasználni arra, hogy kipróbáljuk magunkat akár több, egymástól eltérő szakterületen is, tovább képezzük magunkat, és új állást keresünk. Ha pedig már határozottan felismerjük magunkban a fenti archetípusok valamelyikét - akár kettőt is egyszerre -, legyünk ehhez következetesek, kezdjük el megszilárdítani az énmárkánk karakterét.

Ne ítélkezzünk magunk felett, hogy ez most jó vagy rossz tulajdonságokat takar: a lényeg, hogy megismerjük, kik vagyunk, milyen motivációink, erősségeink, gyengeségeink vannak, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő munkakörben és környezetben kamatoztathassuk munkánkat.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Karriertervezéshez még több segítség: letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Forrás:  John Purkiss - David Royston-Lee: Énmárka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, karrier, álláskeresés, személyiség, énmárka