Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cigarettázni április elsejétől tehát a munkahelyeken is csak az udvaron vagy az utcán lehet, de ott sem mindenhol, hiszen be kell tartani a bejáratoktól való 5 méteres távolságot – írja az FN24. Március végéig tartott a „teszt üzemmód”, vagyis a türelmi idő, amikor még büntetés helyett csak figyelmeztettek a hatósági ellenőrök, ha valaki nem a megfelelő helyen gyújtott rá.

A munkaadók feladata a dohányzóterületek kijelölése, valamint a tiltó és megengedő táblák felszerelése. Ezeket az antsz.hu oldalról nyomdai minőségben is le lehet tölteni. A jelzésekről és feliratokról várhatóan nyáron lesznek uniós egyeztetések, de a hiányzó vagy a nem megfelelően kihelyezett táblák miatt már most is kiszabható bírság.

Az irodaházak emeletein, akkor lehet kijelölni dohányzóterületet, ha van olyan terasz, amely nem zárt légterű, és megoldható, hogy az ajtótól 5 méterre dohányozzanak. Az autókban továbbra is rá lehet gyújtani, ugyanis a gépjármű munkaeszköznek és nem munkahelynek számít, így nem vonatkozik rá a tilalom.

Az otthoni munka viszont nem számít kivételnek. Addig, amíg valaki dolgozik, a lakása munkahelynek minősül, így a törvény alapján ott sem lehet rágyújtani. „Természetesen ennek az ellenőrzése rengeteg kérdést vet fel, és a törvényi szabályozás sokkal inkább a nagy létszámú cégekre koncentrál” – magyarázta az FN24-nek Demjén Tibor, az Országos Egészségfejlesztési Intézet Dohányzás Fókuszpont vezetője.