Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A technológiai fejlődést is korlátozhatja a munkaerőhiány

Az életünk lassan minden területét átszövi a digitális tér, szinte mindenre van már online megoldás, amik kiépítéséhez és életben tartásához elengedhetetlenek az informatikai szakemberek. Az újabb és újabb fejlesztések, szoftverek egyre több munkaerőt kívánnak, amiből pedig tagadhatatlanul hiány van az egész világon – derül ki a Gartner 2021-es technológiai fejlesztések témájában készült nemzetközi kutatásából. Állításuk szerint ördögi körbe kerül így a szektor, hiszen megfelelő szakértelemmel rendelkező alkalmazottak nélkül az iparág új fejlesztéseit sem lehet életre hívni, így megrekedhetnek a cégek.

A hazai munkaerőhiányt nagyban befolyásolta a járványhelyzet. Ahogy arról mi is beszámoltunk, sok vállalatnak és munkakeresőnek is kapóra jött az otthoni-, illetve távmunkavégzés, hiszen nem csak lokálisan, de globálisan is egymásra találhattak a szereplők. „A távmunka kapukat nyitott ki és felgyorsította a munkaerő elvándorlást úgy, hogy fel sem tűnik. Mivel a nemzetközi cégek sem várják már el a költözést, egyre többen dolgoznak külföldre itthonról, természetesen nem hazai bérekért. A földrajzi hely alapú fizetésmeghatározás, bár munkáltatói oldalról még gyakorlat, a munkavállalók körében egyre elfogadhatatlanabb. A fizetési igények nagyon megnőttek az elmúlt 1-2 évben.” – mondja Lőrincz Orsolya, IT karrier- és HR tanácsadó. Saját adatelemzései szerint már a tapasztalt fejlesztők 40%-a önfoglalkoztató, vállalkozó, ami kiemelkedően magas arány, és komoly következményekkel jár majd a szektorban.

Magyarországon – az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. által végzett digitális munkaerőpiaci felmérés szerint – körülbelül 44 000 szakembert tudnának felvenni a vállalatok a következő két évben, azonban a munkakeresők száma ennél jóval alacsonyabb. A betöltetlen állások számának folyamatos emelkedése miatt már államilag támogatott programozóképzésekre is jelentkezhetnek az érdeklődők, így más szakterületekről is próbálják ide csábítani a munkavállalókat. Lőrincz Orsolya szerint a tanácsadások alapján inkább az alacsonyan fizető vagy sok munkalehetőséggel nem kecsegtető, főleg bölcsész területekről érkezők fordulnak az IT felé, illetve a pandémia alatt megnőtt azoknak a száma, akik olyan szektorban dolgoztak, (pl. vendéglátás, turizmus, sport), amire a vírus negatív hatással volt vagy külföldről tértek haza és nehezen tudtak elhelyezkedni. Az említett kutatás szerint a különböző képzési rendszerek (ideértve a felsőoktatást, a különböző szakképzéseket, vállalati képzéseket) a következő két évben közel 18 ezer új szakembert képezhetnek ki, azonban ők sajnos nem fogják megoldani a szektor válságát.

A pályakezdők kerültek a legnehezebb helyzetbe

A frissdiplomások, különböző képzésekről kikerült munkavállalók sok szempontból is hátrányból indulnak az álláskeresésben. Az otthoni munkavégzés elérhetősége akár meg is könnyíthetné a folyamatot, a vállalatok azonban ezt nem így értékelik: „Juniorként nehezebb lett elhelyezkedni. Cégvezetőket, HR vezetőket megkérdezve az a tapasztalat, hogy nagyon nehéz a betanítás távolról, és akinek még nincs egyáltalán munkavégzésben gyakorlata, az azzal járó önfegyelem, munkamorál elsajátítása is nehéz otthonról. Nehéz beleszokni az első munkahelybe, ha az a kanapét és a saját szobát jelenti.” – tette hozzá a szakember.

Orsolya szerint lehet, hogy a képzések többezer új alkalmazottat hoznak a szektorba, a tech cégek számára azonban nem ők a kulcsfigurák, maximum mérsékelni tudják a hiányt. A tapasztalt, senior szakembereket keresik és értük versenyeznek a vállalatok, őket azonban ritkán lehet az álláskeresők között találni, emiatt a cégek is elkezdték módosítani a küldetésüket.

„Pályakezdőket leginkább azok a cégek tudnak felvenni, ahol van erőforrás a betanításukra. Ahogy látom, egyre több cég ismerte fel, hogy ki kell képezniük a munkaerőt, mert seniorokat felvenni nagyon nehéz. A programozóképzésekkel párhuzamosan a nagyobb cégek, multik elindították a saját akadémiájukat, vagyis tanulmányi szerződéssel felvesznek pályakezdőket, akiket aztán ők képeznek és igyekeznek hosszú távon megtartani.”

Kiből lehet tökéletes jelölt?

Ahogy azt a cikk elején is írtuk, a digitális tér, az új technológia folyamatos alakulása kihívás elé állítja a legtapasztaltabb szakembereket is. „Ez azt is jelenti, hogy sokszor olyan problémákat kell megoldani, amivel korábban nem találkozott az emberiség. Aki szereti a kihívásokat, itt megtalálja. Én úgy szoktam mondani, hogy ha kiszállnék az IT-ból, úgy érezném, hogy levettem az ujjam a világ ütőeréről. A technológia mindig a fejlődésről, újításról fog szólni a munka világában is.” – mondta Orsolya. Ebből következik, hogy amellett, hogy alkalmazkodónak kell lennie a szektorban dolgozóknak, a saját tudásuk, ismereteik bővítése is elengedhetetlen.

A tanácsadó azt is hozzátette, hogy legtöbben ezt az újítást keresik: szeretnének létrehozni valamilyen értelmes dolgot, amitől jobb lesz a világ. A munkáltatók olyan munkavállalókat keresnek, akik szívesen és gyorsan tanulnak, szednek magukra új ismereteket. Nem elhanyagolhatók a szakmai képességeken túl a személyes készségeksem: a szoftverfejlesztés csapatmunka, így az együttműködési és kommunikációs tulajdonságok is fontosak.„Az online munkaszervezés nagyobb fegyelmet, több erőfeszítést igényel, hogy mindenkihez eljussanak a megfelelő információk. Az angol nyelvismeret is lényeges, minden szakmai szöveg angolul érhető el és a foglalkoztatás globalizálódásával még inkább igaz lesz, hogy aki nem beszél angolul, ki fog maradni a jobb munkalehetőségekből.” – ismertette Orsolya az elvárásokat.

Elmondta azt is, hogy a munkavállalók a fejlődési lehetőségeken kívül a rugalmasságot keresik, amit a hibrid és az otthoni munkavégzési modellekkel meg is tudnak kapni. Emellett megjelenik a megbecsültség és a visszajelzések iránti igény, ami egy modern, a munkavállalókkal törődő vállalati kultúrában alapvető kell, hogy legyen.

Bár sok lelkes pályakezdő is rendelkezik a fent említett tulajdonságok nagy részével, a munkaerőhiány közeljövőbeli megoldását nem látják a szakértők. A szakmai oktatások részben segítik az iparágat a nehéz helyzetben, a munka oroszlánrészét, az új munkavállalók valódi, szakterületi tanítását azonban a cégeknek kell magukra vállalniuk, nekik kell seniorokká képezni az iskolapadból érkezőket, ha tapasztalt fejlesztőkkel nem tudják bővíteni csapatukat.