A gazdasági válság megmérettetése igénybe vett mindenkit - megmaradni, kibírni, legyőzni, gyarapodni. Megmaradtak a legerősebbek, a legrátermettebbek. Hogyan tovább, hogy állunk most? Nézzünk szét magunk körül, kik maradtak mellettünk a hajrában, a nehézségekben, kikre számíthattunk igazán. És ők most milyen állapotban vannak? A kihívások mekkora megterhelést róttak rájuk, mennyire használták fel erőtartalékaikat?

Az élsportolók a verseny alkalmával gyakran emberfeletti teljesítményt adnak le. A verseny után azonban tudják, hogy hosszú távon csak akkor lehetnek sikeresek, ha megtanulják a visszatöltekezés helyes gyakorlatát is. Kimerülten egy újabb felkészülésbe kezdeni, biztosan vesztes pozícióba sodorná őket. Feldolgozzák versenyélményeiket, átgondolják tetteiket, levonják a tapasztalataikat, összegzik eredményességük kulcsát. Lassítanak, többet pihennek, kikapcsolódnak, mind táplálkozással, mind mentális feltöltekezéssel helyre állítják az egyensúlyi állapotukat. Az újabb felkészüléshez csak egészségesen, feltöltődve kezdenek hozzá.

personalbest - gerincbarát munkahely

Az üzleti élet "élsportolói" a vállalatvezetők, különösen a nagy felelősséget és odafigyelést, gyors döntéseket, problémák elhárítását felvállaló munkavállalók. A versenysporthoz hasonlóan a munka világa is azonos szisztéma szerint működik, csak gyakran elfelejtjük, hogy egészségünk, testünk alkalmazkodó képessége teszi lehetővé számunkra a munkavégzést, a kiváló teljesítményt. A megjelenő egészségügyi problémák szembesítenek először korlátainkkal. Ekkor ismerjük fel a puszta tényt, hogy lendületünk, kreativitásunk, koncentráltságunk, problémamegoldó képességünk, de akár munkaképességünk csökkenhet vagy veszhet el miatta.

Felelős vezetőként, beosztottként tudatosítanunk kell magunkban azt az alapigazságot, ha nem törődünk egészségünkkel hosszútávon szakmai presztízsünkből, a munkaerő-piaci megítélésünkből, munkaképességünk hatékonyságából veszíthetünk.

A kiváló munkaerő csak addig végez kiváló munkát, amíg az egészsége engedi.

Ideje hát visszapótolni a kihasznált szervezet energiatartalékait, ideje újra töltekezni, itt az idő fejlődni!

A munkahelyen keletkező problémát a forrásnál kell kezelni, az egészséget és biztonságot érintő kockázatokat értékelni törvényi kötelezettség, a felmerült problémákra megoldást biztosítani felelőssége és jól bevált érdeke is a vállalatvezetésnek, hiszen versenyképességük múlhat rajta.

A Gerincbarát Munkahely(R) Program és tanúsítvány a kockázatok azonosításán keresztül az általános egészséget támogatva tölti fel a vállalat és a munkavállaló energiatartalékait.

A kiválóságra törekvő, tudatos vállalatvezetést támogatjuk a napi munkavégzéshez szükséges tudás és gyakorlat átadásával.

Milyen eredményekre számíthat?
- Vállalati rendszerbe integrált tudatos fejlesztés
- Szervezetfejlesztés egészségalapon, új értékteremtés
- Munkavállalói elkötelezettség növekedése, munkaerő megtartása
- Vállalati image javulása

Néhány mérőszámokban is megmutatkozó változás (a Personal Best saját kutatási programjaiból a résztvevők felmérései alapján):

- 48,3%-ban javult a munkavégző képesség
- Koncentráció munkavállalók 30%-nál javult
- Csökkent a stresszérzet a dolgozók több mint 50%-nál
- 47%-nál csökkent a fáradtságérzet
- 60,3%-ban csökkent a testi fájdalomérzet (fej, hát, derék)

Programunk részleteiről kérjen tájékoztatást a gmp@personalbest.hu e-mailcímen.

www.personalbest.hu

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!