Segítünk, ha szakmaváltáson gondolkozik!

Segítünk, ha szakmaváltáson gondolkozik!

Ingyenes online esemény azoknak, akik szakmaváltás előtt állnak, és kíváncsiak, hogy milyen lehetőségek várnak rájuk.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Karrierváltó egy online elérhető, interaktív esemény, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezzen az eseményre, hogy megismerje, milyen lehetőségek állnak ön előtt!

Dátum és időpont: 2021. június 3. 18:00
Regisztráció: https://azemberioldal.hu/esemeny/

A program

1. A karrierváltás lélektana - Limpár Imre pszichológus, a munka- és szervezetpszichológia szakértője

A munkával kapcsolatban a legtöbben úgy érzik, hogy a profizmus része az is, ha eltemetik az érzelmeiket, és csak szakmai szempontból tekintenek a változásokra. Pedig ahogyan egy munkahely elvesztése, a kiégés, úgy a kényszerű pályaváltás is komoly érzelmi folyamattal jár.

Mi a lelki folyamata a váltásnak? Hol van az a pont az életünk során, amikor elérkezett a váltás ideje? Hogyan ismerjük fel? Mikor és honnan kérjünk segítséget? Mire érdemes figyelni? Szakértőnk segít eligazodni a fenti kérdésekben.

2. Kit keresnek a munkáltatók? - Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR-igazgatója

A munkaerőpiacon való sikeres eligazodáshoz ismerni kell a munkáltatók igényeit és a piaci trendeket is, így sokkal magabiztosabban és sikeresebben hozhatjuk meg a jövőnket meghatározó döntéseket. Szakértőnk nem csak a saját tapasztalatairól, hanem a legfrissebb kutatások eredményeiről is beszél majd.

3. Tanácsadó és mentorprogram – kerekasztal-beszélgetés
Előd Ágnes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkaerőpiaci Szolgáltató Központjának vezetője
Lénárt Zsófia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkaerő-piaci Szolgáltató Központjának munkaerőpiaci tanácsadója, álláskeresést segítő mentora, 
Bedő Beatrix az Impact Hub közösségi iroda alapítója

Műsorvezető: Bombera Krisztina

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ingyenes tanácsadó és mentor-, valamint partnerszervezetén keresztül vállalkozói programot indított a karrierváltás előtt álló és a munkahelykereső embereknek. A Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ munkatársai többéves tapasztalataik gyakorlati tanulságait osztják meg. A tanácsadásról, a mentorok szerepéről, a leggyakoribb elakadásokról beszélgetünk. Megvizsgáljuk az előrelépéshez szükséges folyamatokat, az esetleges buktatókat és a legtöbbször visszatérő kérdéseket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közel 2 évtizede segíti a hátrányban élők munkaerőpiaci helyzetének a javítását. Tavaly, a pandémia idején a meglévő, Máltai munkaerőpiaci programok összehangolva elkezdtek egy online felületen ( www.munkatanacsadas.maltai.hu) dolgozni, hogy mentőövet nyújtsanak a munkapiaci válságba kerülők számára.

4. A szakképzési rendszer jelenlegi működéséről - Danyi Vilmos pályaorientációs vezető, szakképzési specialista 

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakult a szakképzési rendszer: az OKJ-s képzések megszűnésével új keretek közé kerültek a felnőttképzési lehetőségek. Szakértőnk első kézből mesél az új képzési rendszer működéséről és lehetőségeiről.

Kíváncsi az eseményre?

Jelentkezzen most, hogy megismerje, milyen lehetőségek állnak ön előtt!

Regisztráció: https://azemberioldal.hu/esemeny/

További rövid hírek