Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A konferencián Martis István, a Profession.hu értékesítési vezetője a legfrissebb munkaerő-piaci trendekkel ismerteti meg a konferenciára látogatókat, országos körképet ad arról, változott-e a cégek toborzási kedve, hol és milyen formában hirdetnek. Emellett szó esik majd arról, hogy ki manapság a legkeresettebb szakemberek, és az is kiderül, hová tart az álláspiac.

Tényleg áttörhetetlen az üvegplafon?

Az Európai Bizottság újabb stratégiát dolgozott ki a nemek esélyegyenlőségéről, ebben fontos szerepet kap a munkaerő-piaci egyenlőség is. Egy 2006-os Eurobarometer-kutatás szerint a magyar válaszadók fele (48 százalék) szerint hátrány nőnek lenni, míg az uniós arány ennél sokkal jobb, csak 33 százalékuk érzi ugyanezt. Tavaly szintén elvégezték ugyanezt a felmérést, a magyarok véleménye nem javult, 49 százalék jelezte, hogy nehezebb a nők munkaerő-piaci helyzete.

Magyarországon nagyon kevés a női vezető: középvezetői szinten találkozunk nőkkel, a cégek felső vezetésében, igazgató tanácsokban azonban jó, ha 1-1 hölgy akad. Furcsa dolog ez, hiszen a felsőoktatási intézményekben már két évtizede ugyanannyi - de inkább több - nő végez, mint férfi, és mindkét nem képviselői nagy lendülettel és ambíciókkal kezdik a pályájukat - hívja fel a figyelmet Heczku Monika karrier-tanácsadó, a Profession.hu konferenciájának előadója.

Melyik az a 7+1 területet, amely a nőket a földön tartja? Hogyan tudnak a nők elrugaszkodni és vezetővé válni, vagy - ha már vezetők - elfogadottságukat emelni a vezetőtársaik körében? Mi állhat a női karrierek útjában? Kikből lehetnek vezetők és meddig lépkedhetnek felfelé a vállalati ranglétrán? Miért kerül kevesebb nő vezetői pozícióba? Lehet, hogy a nők saját maguk "szabotálják" a vezetői karrierjüket? Talán igen. Ha érdeklik a válaszok, akkor a konferencián a helye!

Mi az az üvegplafon-jelenség? Miért nehezebb a szebbik nemnek érvényesülni a munkaerőpiacon?

Mire figyeljünk az elbocsátás során?

A munkaviszony megszüntetése folyamán elég egy „aprócska" hiba és a munkáltatónak máris egy olyan munkaügyi perrel kell szembenéznie, amely - negatív végkimenetel esetén - jelentős anyagi és presztízsveszteséget jelenthet számára. Dr. Hargittay Szabolcs munkajogász előadásában fellebbenti a leplet a leggyakoribb problémákról, megismerteti a hallgatóságot azokkal a praktikákkal, hogy hogyan kerülhetik el ezeket a hibákat.

A jogász beszél arról is, hogy a magyar munkajogban milyen típusú elbocsátási formák vannak. Ezek egyike a rendes felmondás, ha így küld el valakit a munkáltató, akkor kötelezően meg kell indokolnia, hogy miért bocsátotta el. Az indoklás például lehet az, hogy a munkavállaló képességei nem megfelelőek az adott munkakör betöltésére, netán a hozzáállása nem előnyös a cég fejlődése szempontjából, de igen gyakori az átszervezés, a munkakör megszűnése, a költségcsökkentés miatti leépítés is. A munkaadók nem annyira szeretik ezt a formáját az elbocsátásnak, inkább a közös megegyezésre törekszenek. Ennek az az oka, hogy a rendes felmondás miatt könnyen belefuthatnak egy munkaügyi perbe, míg a közös megegyezés után ember legyen a talpán az a munkavállaló, aki be tudja bizonyítani: tényleg jogtalanul tették ki az állásából.

A rendezvény ingyenes

Az ingyenes a konferencián az érdeklődőket érdekes előadásokkal, finom szendvicsekkel és kávéval várják a szervezők. A Profession.hu rendhagyó munkaügyi tanácskozásra invitálja a látogatókat: fontosnak tartják a vidéki ügyfeleket, és igyekeznek közel kerülni hozzájuk, ezért nem a főváros, hanem Győr ad otthont a rendezvénynek. Az állásportál csapata szerint az is nagyon lényeges, hogy minden megyének az ügyeit külön értékesítő kolléga intézi, vidéki hálózatot építenek, melynek az első irodája már meg is nyílt Győrben.

A Profession.hu minden kedves érdeklődőt szeretettel vár. A szervezők csak annyit kérnek, hogy mindenki jelezze a részvételi a gyor@profession.hu e-mail címen október 25-én 16 óráig.

A konferencia időpontja: 2010. október 28. 14 óra
Helyszín: Széchenyi Irodaház (volt Széchenyi Nyomda épülete), Győr Kálvária u. 1-3. földszint, konferenciaterem