Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A főnökünk karrierünk egyik legfontosabb mozgatórugója, véleményével formálja megítélésünket a menedzsment és munkatársaink előtt. Képzettségünk és rátermettségünk mit sem ér, ha feletteseink számára láthatatlanok vagyunk, munkánkat nem ismerik el és nem respektálják kellő képen. A YahooNews összegyűjtötte az a hét típust, akik szinte minden munkakörnyezetben a főnök kedvencei.

Az ötletelő

A főnök mindig szereti azokat, akik megosztják ötleteiket, terveiket a jövőre vonatkozóan. Ezeket a beosztottakat hajlamosak úgy elkönyvelni, mint akik mindig előállnak valamilyen újdonsággal. Mielőtt kifejtenénk a véleményünket, gondoljuk át alaposan a témát és gyűjtsük össze a megvalósíthatóságot alátámasztó adatokat. Ha ügyesen tesszük, a „jövőépítő” szerepében tűnhetünk fel, a legtöbb főnök pedig rajong az ilyen típusú emberekért.

Ők a főnök kedvencei

A visszafogott

A hízelgés nem a legjobb módja annak, hogy megkedveltessük magunkat a felettesünkkel. Éppen ellenkezőleg: a főnöknek feltehetőleg hosszú évek során gyűjtött tapasztalata van arról, hogy a beosztottaktól kapott bókok mögött milyen szándékok rejtőznek, és hogyan kell kezelni őket.

A szorgalmas

A jelenlegi főnök az esetek többségében azért lett vezető, mert a korábbi évek során keményen dolgozott és nagy valószínűséggel ezt a hozzáállást várja el az alkalmazottjaitól is. Ha nem vagyunk hajlandóak az elvárt pluszmunkára, azt felettesünk nem fogja értékelni, a munkához való minimalista hozzáállás pedig későbbi karrierünk során sem fog előrevinni bennünket.

A zseni

Nagy valószínűséggel rendelkezünk legalább egy olyan készséggel, amelyben a főnökünk nem jeleskedik. Pozícionáljuk jól ezt a kiemelt tulajdonságunkat és hagyjuk, hogy a munkánk saját magáért beszéljen! Egy jó vezető kiemelt figyelemben részesíti azt a munkavállalót, aki egyedi képességekkel rendelkezik és azt a vállalat javára kamatoztatja.

A kiszámítható

Habár a feletteseink előtt jó pontot szerezhetünk egy-egy új ötlettel, kreatív kezdeményezéssel, egyik vezető sem örül a tudta nélkül megvalósított meglepetéseknek, legyen az bármilyen jó szándékú is. Kerüljük az olyan szituációkat, amikor a hatáskörünkből kilépve akarunk megvalósítani egy jónak tűnő tervet és a várható pozitív végeredménnyel meglepni a főnököt. A vezető szeretne minden esetben a döntéshozatal felső fokán állni és nem tesz jót a karrierünknek, ha ebből ki akarjuk zökkenteni.

A magabiztos

Az, hogy ki hogyan lép fel a főnöke előtt, egyénenként különböző. Általános szabályként elmondható, hogy a behódoló, lojális viselkedésforma helyett a jól értelmezett magabiztossággal tiszteletet válthatunk ki a vezetőből. Sok főnök szereti tudni, mit gondolnak beosztottai egy-egy döntésről és kíváncsi a munkavállalók őszinte véleményére. Nyugodtan vállaljuk fel álláspontunkat és bátorságunkért tisztelni fog minket.

A spontán

A főnökkel való jó kapcsolathoz elengedhetetlen egy bizonyos fokú barátkozás. Nem kell feltétlenül minden beszélgetésnek a munkahelyi témákhoz kapcsolódnia, nyugodtan hozzunk fel közös érdeklődési köröket, aktuális témákat. Ily módon a kapcsolattartás sokkal könnyedebbé és természetesebbé válik és jobban meglátjuk egymásban az „embert”.