Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szakmai tapasztalatról, elért eredményekről, sikerekről, befejezett iskolákról mindenképpen ejtsen szót. Ám vannak olyan témák, amelyeknél jobb óvatosnak lenni. Sőt vannak olyanok is, amelyekre ne is próbáljon válaszolni, mert lehet, hogy csőbe szeretnék csak húzni. Nézzük részletesen!

Túl nagy kitárulkozás

Kellemes, jó hangulatú interjún ül. Az interjú közben kiderül, hogy ugyanazon az egyetemen végeztek, számtalan közös ismerőst találnak a diákévekből, megbeszélik egykori tanáraik idegesítő szokásait, jókat nevetnek azon, hogy kiből mi lett. Úgy érzi, hogy lehet őszinte, elmeséli, hogy mennyire nyomasztó anyagi helyzetben van, már 8 hónapja keres állást, a bank mindjárt ráteszi a kezét a lakására, és gyakorlatilag ez az állás az utolsó reménye.

Mi lesz a következő lépés? Ha kiderül, hogy Önnek ekkora szüksége van egy fix havi bevételre, akkor bizony könnyen lehet, hogy egy alacsonyabb összeget fognak ajánlani, mondván, hogy úgyis elfogadja, mert lépéskényszerben van.

Tanulság: Az interjún, ha bizalmaskodunk vagy jópofizunk is, tudjuk, hogy hol van a határ, és ne adjunk ki olyan információt magunkról, körülményeinkről, mellyel később vissza lehet élni.

Kudarcokról

Elképzelhető, hogy volt olyan munkahelye, ahol már a próbaidő alatt megváltak Öntől, mert úgy érezték, hogy nem jó az együttműködés, esetleg Ön beperelte egy korábbi munkaadóját, mert Ön szerint nem korrekt módon mondtak fel, talán azért jött el egy cégtől, mert nem tudta tartani az éves büdzsében megadott számokat és csúnyán túlköltötte magát. Ezek közül egyik sem igazán sikertörténet.

Nem arra akarom bíztatni, hogy hallgassa el ezeket, de csak akkor hozza szóba, ha ennek valóban van jelentősége. Ha rákérdeznek, akkor röviden és indulatmentesen mesélje el, hogy mi is történt valójában.

Előző munkahelyről

Bármi is történt, próbáljon az indulatain uralkodni és korrekten elmondani, hogy az Ön olvasatában miért lett vége a munkaviszonynak, a főnökeiről és a kollegáiról sem érdemes rosszakat mondania, hiszen így joggal gondolhatja a cég, akinél éppen most szeretne egy állást megkapni, hogy néhány év múlva róluk is ugyanilyen csúnyán fog nyilatkozni.

Miről ne beszéljünk az állásinterjún?

Egyszer egy interjúalanyom mindenképpen szerette volna elmesélni, hogy hogyan csalt adót az előző cége, alig tudtam lebeszélni arról, hogy ezt velem is megossza. Rögtön tudtam, hogy ezt az embert sehová sem fogom ajánlani, hiszen bármikor bármit kifecseghet.

Fizetést szóba hozni

A fizetést és a juttatási csomagot Ön ne hozza szóba, ez mindig a cég képviselőjének a feladata, ha úgy érzi, hogy elérkezett az idő. Általában elég hamar (kivéve néhány speciális esetet, amikor pl. egy felsővezetői pozícióról van szó) szóba kerül, hogy mennyi fizetést tartana reálisnak, milyen elképzelései vannak.

Elnagyolt válaszok

Lehet, hogy már a tízedik interjún teszik fel Önnek ugyanazokat a kérdéseket, és már kicsit unja, hogy megválaszolja a ,,Milyen erősségei és gyengeségei vannak?" és egyéb tipikus interjúkérdéseket, mégis fontos, hogy ezekre ne elnagyolt válaszokat adjon.

Az interjúztató most találkozik Önnel először és nem tudhatja, hogy Ön ezekre a kérdésekre már hány alkalommal válaszolt az elmúlt napokban/hetekben. Mindenesete, ha úgy érzi, hogy Ön elnagyolt, flegma válaszokat ad, akkor azt hiheti, hogy ez az interjú, illetve az állás sem fontos az Ön számára.

A válasz sürgetése

Ha Ön igazán szerencsés, akkor egyidőben több céggel is eljut abba a fázisba, hogy konkrét ajánlatot kap, tehát Ön a legesélyesebb befutó. Érdemes a cégeket arról tájékoztatni, hogy más cégnél is előrehaladott tárgyalásokat folytat.

Amit nem érdemes megtenni, mert könnyen a visszájára sülhet el: elkezdeni a céget sürgetni, arra való hivatkozással, hogy Önnek szerda délutánig döntenie kell. A döntéshozatali folyamatot nem fogják a cégnél megváltoztatni, általában felgyorsítani sem, a sürgetésnek viszont negatív visszhangja lehet.

Szerepjáték

Alapszabály, hogy az interjún mindig próbálja önmagát adni, arra fókuszálva, hogy az adott pozícióra milyen szakember lehet a legjobb. Ha elkezd szerepet játszani és felvesz egy álarcot, mondjuk a ,,laza-magabiztos", vagy a ,,megingathatatlan-öntörvényű", esetleg a ,,kreatív-csapatjátékos" bőrébe bújik, akkor kevésbé lesz hiteles, mintha önmagát felvállalná, mert egy gyakorlott (HR-es) szem azonnal átlátja a helyzetet, és higgye el, nem lesz pozitív a véleménye.

Az interjú végén

Vannak jól sikerült és vannak kifejezetten nem sikerült interjúk, amelyeknek a végén a pályázók már érzik, hogy ebből nem lesz semmi, és soha nem fogják őket visszahívni, mert nem egyezik a tapasztalatuk, elképzelésük, nem voltak szimpatikusak, nem a megfelelő válaszokat adták, stb, stb.

Ilyen helyzetben nem érdemes kierőltetni az interjúzó véleményét és nem érdemes hangosan megjegyezni, hogy ,,Hú, hát ez nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Azért van még esélyem?" Erre nem fog ott választ kapni, vagy ha egy kényszeredett ,,Persze, majd értesítjük" választ kap, azzal sem lesz könnyebb. Az interjút profi módjára érdemes befejezni. Megköszönni a lehetőséget és várni a pozitív választ.