Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A „főfőnököket” ritkán csábítják át más cégekhez, külföldre pedig még kevésbé hívják őket. Alig van olyan nemzetközi nagyvállalat, amelyet nem a „hazai” emberek irányítanak.

Főképp az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában az igazgatótanácsok kevés hajlandóságot tanúsítanak a nemzetközi toborzásra, amivel viszonylagosan csökkenthetnék a legdrágább munkaerő árát, ehelyett mind meredekebb fizetésemeléseket fogadtatnak el a felső vezetők számára a részvényesekkel. A fizetésemelés mértéke messze meghaladja az elért eredményt – írták elemzésékben a Reuters szakértői.

A válságos 2010-es évben a vállalatvezetők jövedelemnövekedésének középértéke 36,5 százalék volt az amerikai S&P 500-as tőzsdemutatóban lévő vállatoknál és 43 százalék Nagy-Britanniában az FTSE-100-as mutatóban lévő cégeknél, miközben a részvényesek osztaléka átlagosan 15 százalékkal gyarapodott – ismertette a távirati iroda a GMI és az Incomes Data Services kutatóműhely utolsó felmérésének adatait. Érdekesség, hogy 1993-ban az amerikai „főfőnökök” fizetése 130-szorosa volt az alkalmazottak átlagfizetésének, de ma már annak körülbelül a 350-szeresét keresik meg.

Nem keresnek vezérigazgatót külföldről

A vezérigazgatónak való szakemberek ma már világszerte válogathatnak az álláslehetőségek közül, emiatt a megtartásuk sokba kerül a cégnek. Ezt az elméletet azonban nem igazolja az élet: a tehetségek ugyan tényleg világszerte kereshetnek állást, a vezérigazgatókat azonban nemigen keresik hazájukon kívül.

A nagyvállalatokat tipikusan hazai illetőségű személyek vezetik. Az Egyesült Államok 50 legnagyobb bevételű cége közül alig néhánynak a vezérigazgatója külföldi. Ennek megfelelően a vezetők nem is hozzák az elvárható eredményeket. A nemzetközi teljesítmény-felméréssel foglalkozó svájci Obermatt pénzügykutató intézet szerint mind az Egyesült Államokban, mind az FTSE-100-as tőzsdemutatóban lévő brit nagyvállalatok körében vannak olyanok, amelyek a cég teljesítményéhez képest alulfizetik vezetőiket, de a kilengés nagyobb a túlfizetés irányában, ás általános tapasztalat, hogy a felső vezető fizetésének semmi köze a cég teljesítményéhez.

Más szakértők úgy vélik, sokszor nehéz lenne összekapcsolni a kettőt. Egy bányavállalat vezetőjének fizetése nyilván nem emelkedhet rakétasebességgel csak mert a réz éppen akkora sebességgel drágul egy vagy más időszakban. Egy hozzáértő vezető több és sok pénzt érdemel akkor is, ha a cége veszteséges ugyan, de nélküle a veszteség sokkal nagyobb lenne, vagy akár csődbe ment volna a vállalat – írta a Financial Times az Obermatt megállapításait kommentálva.

Egy idegen olcsóbb lehet

Az Obermatt szerint a legnagyobb amerikai vállalatok mintegy 42 százalékánál a vezérigazgató fizetése átlagon felüli, miközben a cége teljesítménye átlagon aluli. Az FTSE-100-asban lévő húsz legnagyobb cég mindegyikénél túlfizetett volt a vezérigazgató a cég teljesítményéhez képest. A túlfizetés mérete 4 millió font és 138,5 millió font között alakult a 2010. decemberrel zárult három évben. Jóllehet e kutatóintézet szerint az Egyesült Államokban „gyakorlatilag nem létezik” összefüggés a vezetői fizetés és a vállalat teljesítménye között, ezt a „modellt” előszeretettel alkalmazzák Nagy-Britanniában, sőt, másutt is. Az FTSE-250-esben lévő cégek 77 százalékának a vezetője brit illetőségű, és a többieknek is a többsége amerikai. Ellenben a tíz legnagyobb profitú német vállalat egyikét sem vezeti külföldi, és hasonlóan hazafiasak a japán cégek is.

Pedig egy külföldi vezérigazgató nemcsak olcsóbb lehet – már csak azért is, mert a nemzetközi vezetőkínálat nagyobb, mint pusztán a hazai –, hanem az eredményességet is segítheti, ha például egyik vagy másik külföldi piacon különösen érdekelt multi éppen onnan való vezetőt keres magának. Mégis a kulturális akadályok, az urambátyámság és időnként politikai korlátok is akadályozzák, hogy a cégek nemzetközi toborzással mérsékeljék felső vezetőik fizetését – írták a Reuters elemzői, hozzátéve: mindennek fényében a részvényesek aligha hihetik el, hogy a szabadpiac globalizálódása miatt hízik a vezérigazgatók borítékja.