Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A magyar álláskeresők lehetőségei nem változnak különösebben az elkövetkezendő három hónapban – derült ki a Manpower legutolsó munkaerő-piaci előrejelzéséből. Kicsivel több munkaadó tervez létszámbővítést (a válaszadók 10 százaléka), mint leépítést (9 százalék) 2011 első három hónapjában. A vizsgált 9 ipari szektor közül háromban – a gyártás-termelés, a szállítmányozás-raktározás és a pénzügy területén működő vállalkozásoknál – a legerősebb a munkaadók alkalmazási hajlandósága azóta, hogy 2009. harmadik negyedévében elindult Magyarországon is az immár ötven éves múltra visszatekintő felmérés. A nyolc magyar régió közül hatban pozitívabbak a munkaadók várakozásai, mint 2010 utolsó negyedévében voltak, az álláskeresők lehetőségei pedig várhatóan mindenhol javulnak az előző év azonos időszakához képest.

Annyi az állás, mint a válság előtt

A válság begyűrűzése óta – 2008 őszétől – a cégek jóval kevesebb pozíciót hirdettek meg, létszámstopot vezettek be, és az állásbörzéken való részvételi kedvük is visszaesett. Ennek azonban úgy tűnik vége: van olyan börze, ahol a tervezettnél nagyobb helyszínt kellett választani a rendezvénynek.

A Műegyetemi Állásbörzén műszaki, gazdasági, informatikai, pénzügyi és természettudományi képzettségű diplomásokat, hallgatókat keresnek. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem börzéje közel 130 kiállítót vonzott.

A Budapesti Corvinus Egyetem tavaszi KarrierExpoján pedig mintegy kétezer állás és ezer szakmai gyakorlati ajánlat várja a frissdiplomásokat, végzés előtt állókat, illetve a már néhány éve dolgozókat. A BME és a Corvinus is tízezernél több látogatóra számít, hiszen nem kizárólag a saját diákjaikat szólítják meg a rendezvényen, hanem az ország többi felsőoktatási intézményének hallgatóit is.

Ám ha valaki nem tud, vagy nem akar kimozdulni, netán külföldön él, vagy épp a meglévő munkahelyén keresgélne az állások között, akkor sem kell pánikba esnie: a Profession.hu Virtuális Állásbörzéjének online felületén egy-két kattintással barangolhat a kiállítók standjai között. Az immár második alkalommal megrendezendő karriervásáron – március 21-23. között – közel ötven cég kínál 1500 munkalehetőséget az éjjel-nappal elérhető felületen.

  Állásbörzék - 2011 tavasz  

A kiállítóknak is elkél a segítség

Napjainkban egyre nagyobb a tehetségért vívott harc a vállalatok körében. A szakképzett, különleges kompetenciákkal rendelkező fiatalokat ugyanis az utóbbi években már jellemzően az iskolapadból való kikerülés előtt „elcsábítják” a nagyobb cégek. Különösen igaz ez azokra a területekre, ahol hiány van a képzett munkaerőből. A vállalatok felismerték, hogy nemcsak a fogyasztók, a vevők felé kell megfelelően kommunikálni, nemcsak őket kell megszólítani marketing- és PR-eszközökkel, hanem a leendő dolgozókat is. A megfelelő munkaerő csak akkor fog jelentkezni a vállalathoz, ha hallott róla, ha pozitív véleménye van róla.

A cégek jó hírneve is fontos lehet, hiszen a leendő munkavállaló csak akkor fog a standjánál érdeklődni, ha tudja, hogy milyen munkakörülményekre, juttatásokra, környezetre számíthat náluk. A Figyelő március 3-án megjelenő melléklete, és ebben a KarrierStart Top Vállalatok listája, mely a napjainkban legnépszerűbb nyolc szakmára vonatkozóan rangsorolja a cégeket és segíti a pályakezdőket abban a nehéz döntésben, hogy hol érdemes elkezdeniük a karrierjük építését. A lap melléklete nemcsak a pályakezdőknek, hanem a hazai munkáltatóknak is hasznos lehet. A Magyarországon egyedülálló, széleskörű kutatás segítségével a vállalatok 2011-ben is megismerhetik a KarrierStart Top Vállalatok mellett a Legvonzóbb Vállalatokat is. Ebből kiderül, hogy mennyire vonzóak a pályakezdők szemében az egyes vállalatok, és mennyire hatékonyak márkaépítési erőfeszítéseik.

Az állásbörzéken gyakori probléma a sok jelentkező előszűrése. A jelenleg elérhető munkahelyi megfelelőségi vizsgálatok – kompetencia tesztek, AC-vizsgálatok, interjúk – nem alkalmasak arra, hogy ennyi jelöltet gyorsan meg lehessen vizsgálni velük, pontos képet alkothasson róluk a HR-es, így megalapozott információk alapján szűkíthesse a körüket. A cégeknek erre például egy internetes HR-tesztet alkalmazhatnak. Érdemes kifejezetten a pályakezdők munkahelyi megfelelőségi vizsgálatára kidolgozott teszteket alkalmazni.


2011 tavaszi állásbörzéi

Március 2-3.: Budapesti Corvinus Egyetem (Budapest)

Március 9-10.: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Budapest)

Március 21-22-23.: Profession.hu Virtuális Állásbörze – Nem csak pályakezdőknek!

Március 23.: Óbudai Egyetem (Budapest)

Március 26.: Semmelweis Egyetem Karriernap (Budapest)

Március 29.: Eötvös József Főiskola (Baja)

Március 30.: Szegedi Tudományegyetem (Szeged)

Március 30-31.: Jogi Fórum – Jogerő Állásbörze, Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (Budapest)

Március 31.: Pannon Egyetem Pannon Állásbörze (Veszprém)

Április 5.: Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar (Budapest)

Április 6.: Miskolci Egyetem (Miskolc)

Április 8.: Zsigmond Király Főiskola Karrier Nap és Állásbörze (Budapest)

Április 12.: Kecskeméti Főiskola (Kecskemét)

Április 12.: Szolnoki Főiskola (Szolnok)

Április 13.: Pécsi Tudományegyetem (Pécs)

Április 19.: Dunaújvárosi Főiskola (Dunaújváros)

Április 20.: Nyíregyházi Főiskola (Nyíregyháza)

Április 27.: Szent István Egyetem (Gödöllő)

Április 27.: Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (Tatabánya)

Április 29.: Fiatalok Európai Állásbörzéje