Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A pályázó cégek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a megváltozott munkaképességű emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

A pályázatba a 3 hónapon belül, illetve a 2 éven belül megvalósítandó célkitűzéseket kell belefoglalni. Először a rövidtávú fejlesztések megvalósulását ellenőrzik, az elismerés odaítéléséről pedig a díj adományozóiból álló Akkreditációs Bizottság dönt. A pályázóknak április végéig kell teljesíteniük rövidtávú célkitűzéseiket, hogy a 2012. évi díjazottak között lehessenek – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A díjazott munkaadó jogosulttá válik a fogyatékosságbarát munkahely logó használatára, amelyet álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során alkalmazhat. A logót két évig használhatják, és a használat joga – a középtávú fejlesztések igazolását követően – további 2 évre többször is meghosszabbítható.

Magyarországon eddig 17 munkáltató kapta meg a fogyatékosságbarát munkahely elismerést. Tavaly Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., az Interplán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft., a Provident Pénzügyi Zrt., a „Teljes Életért” Nonprofit Közhasznú Kft. és a Tesco-Global Áruházak Zrt. teljesítette sikeresen a pályázati célkitűzéseket.

Az elismeréseket a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak. Ez utóbbi alapítvány vezette be 2010-ben a fogyatékosságbarát munkahely elismerést, hogy a megváltozott munkaképességű álláskeresők és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa.