Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A speciális készülék piros villanófénnyel jelzi a főnök asztalán, ha az alkalmazott naponta 8 percnél tovább marad távol cigarettázni vagy a mellékhelyiségben. A szabályt a DNB nevű norvég biztosító vezette be telefonos hívásközpontjában. A 8 perces napi kvótaszigort az alkalmazottak érdekképviseleti szervei az emberi jogok megsértésének bélyegezték és elfogadhatatlannak mondják – írja a The Daily Telegraph című brit lap.

A norvég magánszektort szabályozó Datatilsynet szerint a szabály súlyosan sérti az alkalmazottak privát szférához való jogát. „Minden egyes dolgozónak különböző szükségletei vannak és a bevezetett szabályok mindenfajta szabadságuktól megfosztják az alkalmazottakat a munkanap során.

A vállalat közölte, hogy az újítással nem méricskélni akarják, hogy egyes dolgozók mennyi időt töltenek a mellékhelyiségekben, hanem a betelefonáló ügyfelek maradéktalan kiszolgálását biztosítani. A cég ugyanakkor hozzátette, hogy felülvizsgálja új politikáját.

Norvégiában nem ez az első ilyen munkahelyi harc. Korábban egy másik vállalat toalett-naplót vezetett be, amelybe pontosan vezetniük kellett az alkalmazottaknak mellékhelyiségi dolgaik időhosszát. A rendszer olyan „figyelmes” volt, hogy a havi ciklusukat töltő női dolgozókat piros karszalaggal látta el és számukra több időt engedélyezett a mellékhelyiségben a nehéz napokon. Akadt olyan cég is, amely elektronikus vécékulcs-kártyával látta el dolgozóit, hogy pontosan nyomon követhesse a kieső munkaidőt - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.