Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A dán Lego Csoport nyáron kezdi meg új nyíregyházi gyárának építését – jelentette be Jens Peter Clausen a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója kedden.

A 125 millió eurós, jelenlegi árfolyamon mintegy 37,5 milliárd forint költségből épülő, 80 ezer négyzetméteres gyárkomplexum 2014-re készül el – mondta a cégvezető az MTI-nek. Az új gyárban a termelési csúcsidőszakban 2600-3200 közötti munkavállaló dolgozhat majd. Jens Peter Clausen elmondta: jelenleg a Lego az amerikai Flextronics üzemépületét bérli Nyíregyházán, s ott a szeptember-októberi termelési csúcsidőszakban a mintegy 200 idénymunkással együtt 1300 dolgozót foglalkoztat. Ezt a létszámot kétszeresére, két és félszeresére növelik majd meg az új gyárban 2014-től.

Az ügyvezető igazgató azt is megemlítette, hogy a 125 milliós eurós beruházáshoz magyar nemzeti támogatást is igényelnének. Ha ezt megkapják, vállalják, hogy az összeget környezetvédelmi fejlesztésre – például megújuló energiaforrások felhasználására – fordítják. Hozzátette: a Lego csoport hosszú távra tervez Nyíregyházán, egy 100 hektáros területet vásárol meg a gyárépítéshez, úgy, hogy mellette az átadást követő 15 éves időszakban adott legyen a lehetőség a további fejlesztésekhez is.

Martin Svejda Greenfild projektigazgató elmondta: a Lego mexikói gyárához hasonló nagyüzemet alakítanak ki Nyíregyházán. A 80 ezer négyzetméteres ipari komplexumban műanyag fröccsöntő üzem, illetve dekorációs, feldolgozó, elő- és végleges csomagoló részleg, 18 ezer négyzetméteres raktár, továbbá kiszolgáló létesítmények épülnek.

Kovács Ferenc, a város polgármestere megemlítette, hogy 2010 novembere óta a Nemzetgazdasági Minisztérium bevonásával tárgyalnak a Lego beruházásáról, és az ipari terület mellett megteremtették a műanyag szerszámkészítő szakemberek képzését is a helyi iskolákban.