Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Eastjob számára hasznos volt a 2011-es és a 2012-es virtuális állásbörze, mivel nagy érdeklődés volt a nyitott pozícióink iránt és a jelentkezők között eséllyel találhatjuk meg a megfelelő jelölteket megbízóink számára - mondta Lakatos Andrea, a cég HR-tanácsadója.

A West Hungary Consulting Kft. Dunántúl egyik legnagyobb humán és gazdasági tanácsadó cége már kétszer is részt vett a Profession által rendezett virtuális állásbörzén. 5 városban van irodánk: Zalaegerszegen, Szombathelyen, Tatabányán, Győrben, illetve Debrecenben. Azért döntöttünk most is a virtuális állásbörze mellett, mert a hagyományos állásbörzével szemben kényelmesebb a megjelenés, földrajzi szempontból is, egyszerre mind az öt irodánk, ezzel együtt több kolléga is egyszerre vehet részt az eseményen, nem kell utazni.

Az összes nyitott pozíciónkkal megjelenhetünk, kényelmesebb a jelentkezés, nincs tülekedés, úgy vettük észre, hogy egyszerre több álláskeresőt érhetünk el - mondta Horváth Zsófia, a West Hungary Consulting (WHC) HR-tanácsadója. A virtuális állásbörze előnye, hogy egyszerre több érdeklődővel is chatelhetünk, beszélgethetünk, nem kell várnia senkinek. "A cég részt vett már az egy évvel ezelőtti őszi börzén, majd az idei tavaszi eseményen is. Észrevehetően több látogató nézte meg a standunkat, vagy juttattak önéletrajzot tavasszal, mint tavaly ősszel. Reméljük ez a tendencia idén is megmarad, vagyis hogy egyre többen látogatnak el erre az eseményre" - tette hozzá.

Milyen állásokat kínálnak?

A WHC partnerei között szerepelnek nagyobb, neves multinacionális cégek és kisebb vállalatok is. Az álláskeresők számára egyaránt tudnak középfokú, illetve felsőfokú végzettséget igénylő munkákat is kínálni, többek között: pénzügyi, gazdasági, műszaki, rengeteg mérnöki, építőipari, de az adminisztráció, szállítás, logisztika, értékesítés területén is. A szakmunkások közül például a hegesztők, géplakatosok, CNC forgácsolók, elektromos-mechanikus karbantartók találhatnak náluk munkalehetőségeket.

A WHC fővárosi állást nem kínál, viszont sok dunántúlit igen. Jelen pillanatban körülbelül 20 pozíciót kínálnak, ám ez a szám a virtuális állásbörze idejéig folyamatosan növekedhet.

Külföldi (osztrák-német) munkákat is találhatnak a West Hungary Consulting segítségével az érdeklődők (hegesztő, lakatos, elektromos karbantartó, gépbeállító, betanított munka). "Van olyan külföldi lehetőség, ahonnan mindennap haza lehet járni, és van olyan, ahonnan nem. Azoknak, akik Ausztriában/Németországban szeretnének dolgozni, mindenképpen ajánljuk a német nyelv tanulását/fejlesztését. Partnercégünk többségében németül jól beszélő jelölteket vár. Szeretnénk, hogy a jövőben diplomás osztrák pozíciókkal is bővülne kínálatunk " - mondta Horváth Zsófia.

Az Eastjobnál jellemzően műszaki területen vannak nyitott pozíciók, kifejezetten gyártás-termelés szektorban. Elsősorban gépész-és villamosmérnökök jelentkezését várják, de emellett keresnek logisztika, beszerzés és vevői kapcsolattartás, illetve pénzügy és HR területére is szakembereket. Jelenlegi nyitott pozícióik száma 100 feletti. A cég megbízói elsősorban diplomás, nyelvtudással rendelkező szakembereket keresnek, de középfokú végzettségű jelentkezőknek is tudunk ajánlani lehetőségeket korlátozott számban.

Elsősorban vidéki pozíciókat tud ajánlani az álláskeresőknek az Eastjob, konkrétan Észak- Kelet-Magyarországon: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, illetve Heves megye területén, de Budapesten és vonzáskörzetében is kínálnak pozíciókat az érdeklődőknek. Jelenleg nincs külföldi álláslehetőségünk - mondta Lakatos Andrea.

    virtuális állásbörze    

A képzettség vagy a kompetenciák a fontosabbak?

Az Eastjob HR-tanácsadója szerint a tendencia azt mutatja, hogy a képzettség sok esetben alap elvárás, amiből nem engednek partnereik. A kompetenciák megléte viszont szintén kiemelkedően fontos a kiválasztás és a későbbi munkavégzés sokán is. "A megfelelő jelölt az elvárt képzettség megléte mellett rendelkezik a munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciával vagy nyitott rá, hogy ezeket a későbbiekben különböző tréningeken elsajátítsa" - tette hozzá.

"Közvetítői munkánk során leginkább azt tapasztaljuk, hogy csupán az ismeretek, az iskolában tanultak nem elegendőek egy pozíció sikeres betöltéséhez. Mindenképpen szükséges a megfelelő képességek, személyiségjegyek, magatartásformák, amik passzolnak a munkakörhöz, és sikeressé teszik a feladatok elvégzését. Azt tapasztaljuk, ha a jelöltnek nincsen meg a szükséges kompetenciája, nehezebben teljesít, nem válik be az adott munkakörben és váltani kényszerül" - hívta fel a figyelmet a WHC HR-tanácsadója. Talán az a legelőnyösebb, ha mindkettő, a képzettség és kompetencia is megvan a jelöltnél, a partnercégeik is ennek örülnek a legjobban.

Érvek a munkaközvetítő cégek mellett

A West Hungary Consulting segít a jelentkezőnek abban, hogy megtalálja a számára megfelelő állást, továbbá a munkatársaik arra is figyelnek, hogy a partnercégek igényeit kielégítsék. "Változatos munkákat kínálunk, álláskeresési tanácsokat adunk, segítünk helyes önéletrajzokat írni. Kollégáink jól képzettek, tapasztaltak, empatikusak, segítőkészek" - sorolta Horváth Zsófia.

Az Eastjob szerint előnyös, ha egy álláskereső munkaerő közvetítő cégen keresztül pályázik, hiszen több információhoz jut a pályázott pozícióról, illetve pályázatáról minden esetben visszajelzést kap. "Mindezek mellett kollegáink segítséget nyújtanak igény esetén az interjúra való felkészülésben, tanácsokkal látjuk el a pályázót - akár pályaorientációs tanácsadás keretein belül -, amit a későbbiekben is tudnak hasznosítani a jelentkezők. Pályázatát folyamatosan nyomon követjük a partnerünknél, így tudjuk jelöltjeink érdekeit maximálisan képviselni" - mondta Lakatos Andrea.

A Profession Virtuális Állásbörze 2012. szeptember 18-19-20-án várja az álláskeresőket, érdeklődőket. Kattintson jövő kedden a http://www.virtualisallasborze.hu weboldalra, és böngésszen az állásajánlatok között, chateljen a munkaadókkal, töltse fel az önéletrajzát, vagy kérjen tanácsot szakértőinktől!