Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fiatalok kevesebb mint negyedének van csak példaképe: több mint kétharmaduknak elsősorban családtagjaik közül kerültek ki ezek a személyek, ezen belül is elsősorban a szüleiket jelölték meg – derült ki az Ipsos kutatásából.

Míg életkor és lakóhely szerint nincs eltérés abban, hogy melyik szülőre néznek inkább fel, addig nemek szerint egyértelműen látszik, hogy a fiúk elsősorban édesapjukat, míg a lányok inkább az édesanyjukat tekintik példaképnek az életükben. 15 százalékuknak külföldi példaképük van, és tizedük választott belföldi példaképet. Közöttük vegyesen találkozunk tévébemondóval, sportolóval, művésszel vagy más területről származó hírességgel.

A válaszadók kétharmada legfontosabb értéknek a családot tartja. 48 százalékuknak a jó állás, és közel ugyanennyi fiatalnak a pénz az egyik legfontosabb érték. Egyharmaduk említette a saját lakást, és valamivel kevesebben általánosságban a biztonságot. Fontos volt még a tudás, szakértelem jelentősége és a siker elérése, a karrier építése is.

A fiatalok jelentős többsége, több mint kétharmaduk állítja, hogy a szülők hatnak leginkább a gondolkodásmódjukra, míg a barátok csak 65 százalékuk szerint gyakorolnak rájuk befolyást. Érdekes, hogy amikor úgy tették fel a kérdést nekik, hogy nem rájuk vonatkozott, hanem arra, hogy általában az embereket kik befolyásolják leginkább, akkor már többen említették a barátokat (58 százalék) és kevesebben a szülőket (43 százalék).

Jelentősen különbözött a vélemény a hírességek esetében is. Saját magukra vonatkozólag csupán 3 százalék jelölte meg a celebek és a zenészek hatását, viszont amikor másokkal kapcsolatban kérdeztük őket, akkor már csaknem a válaszadók fele vélte úgy, hogy befolyásoló hatással bírnak.