Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az illetményalapnak a megyei önkormányzat esetében adható legmagasabb, 2,6-szeres szorzata a Veszprém megyei képviselőknél 2-szeres szorzatra módosul, azaz 80 ezer forintra. A közgyűlés bizottsági tagjait az alapdíjon felül havonta megillető tiszteletdíj mértéke a korábban megállapított – az alapdíj 45 százalékának megfelelő – összegről az alapdíj 23 százalékának megfelelő összegre változik.

A bizottság elnökét, valamint a tanácsnokot az alapdíjon felül havonta megillető tiszteletdíj mértéke a korábban megállapított – az alapdíj 90 százalékának megfelelő – összegről az alapdíj 85 százalékának megfelelő összegre módosul. A közgyűlés megszavazta a tiszteletdíjak csökkentését.

Orbán Imre (Jobbik) megjegyezte: ha a képviselők tiszteletdíja csökken, akkor csökkenjen a megyei elnöké és alelnöké is. Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP) megyei elnök válaszában kifejtette: az elnök és alelnök tiszteletdíja az elmúlt 6-8 évben egy fillérrel sem nőtt, holott minden nap munkát végeznek, nemcsak havonta egyszer foglalkoznak a megye dolgaival. Nem vettek fel jutalmat, amit elődeik folyamatosan megtettek, és költségtérítést sem – tette hozzá.