Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem csupán a klasszikus vakációmunkának számító vendéglátó szektorban, hanem számos egyéb területen, így például a gyártócégeknél, az autóiparban, a kereskedelmi és logisztikai vállalatoknál, valamint informatikai, pénzügyi vagy ügyfélszolgálati területen is sok pozícióra keresnek diákmunkásokat a nyárra. Az átlagos 1300-1500 bruttó órabér feletti kereseti lehetőséget kínálnak a mérnöki, pénzügyi és IT területek, valamint a több nyelv ismertét igénylő pozíciók, ahol bruttó 2000 forint feletti órabért is kaphatnak a diákok.

Alapszabály, hogy érdemes megbízható, nagy tapasztalattal és múlttal rendelkező diákszövetkezeten keresztül munkát vállalni. A Prohuman Diákmunka tavaly 11 ezer diáknak segített munkát vállalni és most is hatalmas választékot kínál a munkahelyek tekintetében.

”Úgy gondolom, hogy az a diák, aki dolgozni szeretne, idén is el fog tudni helyezkedni. A legnagyobb igényt a kereskedelem, vendéglátás és irodai adminisztrációs területen látunk. Regionálisan Budapesten, emellett a nagyvárosokban és a megyeszékhelyeken van a legtöbb munkalehetőség. A fizetések terén a főváros vezet, itt átlagban 10-20%-kal magasabbak a bérek az országos átlagnál. Nagy szeretettel várjuk a dolgozni vágyó diákokat és örömmel segítünk megtalálni a leginkább hozzájuk illő munkákat országszerte”– mondta el Juhász Csongor, az évente több mint 20 ezer felnőtt és több mint 10 ezer diák munkavállalót kiközvetítő Prohuman ügyvezetője.

 

A 7 legfontosabb tudnivaló, ha diákként munkát akarsz vállalni:

  1. Diákként érdemes iskolaszövetkezeten keresztül dolgozni, mert így lényegesen kevesebb járulék megfizetésére kötelezett a foglalkoztató, és ez a különbözet a diák fizetésére fordítható. Másrészt a diák számára nagyobb biztonsággal és rugalmassággal, több lehetőség közül választva van mód munkát választani és dolgozni.
  2. Diáknak számít foglalkoztatás szempontjából az a tanuló, aki nappali tagozatos képzésben vesz részt, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és nem töltötte be még a 25. életévét.
  3. 15 éves kortól lehet munkát vállalni a nyári szünetben, 16 évesen már iskolaidő alatt is, de csak maximum 8 órát és napközben. 18 éves kor alatt szülői engedély szükséges.
  4. A szerződést minden esetben írásba kell foglalni, és szükséges a bérről is előre megállapodni, amely nem lehet kevesebb a mindenkori minimál órabérnél, ez 2020-ben bruttó 926 Ft/óra.
  5. A diákoknak a bruttó bérükből 15% SZJA-t kell fizetniük, más adó a jövedelemét nem terheli.
  6. Érdemes megbízható, jól ismert diákszövetkezeten keresztül munkát vállalni.
  7. Az interneten keresztül lehet a leggyorsabban utánanézni a diákmunka-lehetőségeknek. A megbízható iskolaszövetkezetek portáljain általában lehet több szempont szerint is könnyen keresni, terület, nyelvtudás, földrajzi elhelyezkedés és tapasztalat alapján listázni álláslehetőségeket. A Prohuman diákmunka oldalán például a regisztráció után be lehet állítani azt is, hogy értesítést kapjon az érdeklődő a kedvenc állástípusairól.

(X) – fizetett tartalmi együttműködés