Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A recesszió hullámverése még az erős bástyának látszó vállalatokat, hatalmas méretű cégeket is megrengette és egyben súlyos áldozatok bemutatására kényszerítette.
A vihar elmúltával azonban megtörtént az áttörés. Munkaadói oldalról levonták a szükséges konzekvenciákat és a megkezdődött a régóta várt struktúraváltás.

A reformok által kijelölt irányt érzékletesen, szinte navigációs műszerként szemlélteti a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központhoz az elmúlt negyedévben beérkező munkaerőigények. A tavalyi évhez viszonyítva négyszeresére nőtt az atipikus, a részmunkaidőben munkát vállalók iránti munkaadói igény - hangsúlyozza Vass István a KMRMK Főigazgatója, aki szerint ez a tendencia olyan, ami a piac minden szereplőjének, de még az állami költségvetésnek is csak a hasznára válik.

Ritkán mondható el egy munkaerő-piaci jelenségről, hogy csak pozitív hatásai vannak, de az atipikus foglalkoztatási formák népszerűségének szárnyalása ennek az iskolapéldája.

A kis- és középvállalkozások viszik a zászlót

Vass István a központ statisztikáinak tükrében elmondta, hogy a közelmúltban beérkező munkaerőigények jelentős többsége a kis- és középvállalatok felől érkezik, akik a válság csillapodásával sikeresen kapaszkodnak vissza eredeti pozícióikhoz. A legtöbben annak köszönhetik a túlélők közötti szerepelésüket, hogy meghallották az idők szavát és fejlesztettek, beruháztak, költöttek az innovációra. Nem véletlen, hogy éppen ők döntöttek úgy, hogy csökkentik, vagy egyszerűen ledobják magukról a munkaidőkényszer igáját és a továbbiakban részmunkaidős foglalkoztatással szervezik át a termelést. Így jelentős mértékben csökkennek a kötelező járulékok és adók, valamint mérséklődnek a közüzemi, illetve egyéb rezsiköltségek.

A feldolgozóipar, a kereskedelem, vagy a sokat szenvedett gépgyártás és építőipar számos prominense keres ezért atipikus konstrukcióban munkát vállaló dolgozót. A legfrissebb adatok szerint ezekből a szegmensekből a legtöbben szakmunkást, vagy ügyviteli, adminisztratív munkakörbe keresnek középfokú végzettséggel rendelkező munkavállalókat.

Jelentősen nőtt a munkaerőpiacon az atipikus foglalkoztatás aránya

Előny a munkavállalónál

A kereslet változását természetes módon követi a kínálat, vagyis a munkavállalók elvárásai, igényei, attitűdjei is a tendenciák mentén alakulnak. Az atipikus foglalkoztatási formák elterjedésével számos előnyt könyvelhetnek el maguknak azok, akik így vállalnak munkát. A részmunkaidő kétségtelen előnye, hogy a biztonságot jelentő hivatalos foglalkoztatás mellett olyan szabadidőt teremt, ami alatt más jövedelmet teremtő munkát is vállalhatnak a dolgozók. Az pedig pusztán matematikai törvényszerűség, hogy ha a napi nyolc-kilenc órát két munkahelyen dolgozza le a munkavállaló, több bevételt könyvelhet el, mintha ugyanezt egyetlen munkaadónál töltötte volna le. A jövő mindenképpen azt vetíti előre, hogy a foglalkoztatottak egyre nagyobb aránya lesz atipikus, ami a munkaerőpiac fejlődését, modernizációját hozza magával.