Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Még egy hétig, május 14-ig pályázhatnak vissza nem térítendő bérkompenzációs támogatásra azok a cégek, amelyeknek gondot okoz az ötszázalékos béremelés végrehajtása 2012-ben – közölte a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). A szervezet honlapjáról (http://www.munka.hu) letölthető a pályázati adatlap és a nyilatkozatok. A szükséges dokumentumok csatolása után a pályázatot a foglalkoztató székhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal munkaügyi központjához lehet eljuttatni.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 21 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére, a kiírást március 13-án nyitották meg. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára akkor elmondta: a gazdasági tárca várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez a pályázattal. Jelezte azt is, hogy a pályázatok elbírálására 30 nap áll majd rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a munkáltatók júliusban hozzájuthatnak az igényelt kompenzáció 70 százalékához, a további 30 százalékhoz pedig szeptemberben.

A bérkompenzációt a munkavállalók 75 százalékánál hajtották végre február végéig, júniusra pedig jóval 90 százalék fölé nőhet ez az arány – közölte az államtitkár a múlt héten.

Bírságot nem szabhatnak ki

Ha a munkaügyi hatóság feltárja, hogy egy munkáltató nem hajtotta végre az elvárt béremelést (azaz a bruttó 300 ezer forint alatti munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges emelést), akkor erről határozatot hozhat, de munkaügyi bírságot nem szabhat ki – mondta Gedeon András, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) szóvivője az MTI-nek. Ebben az esetben szabálytalanság megszüntetésére sem kötelezi a felügyelet a munkáltatót.

A szóvivő hangsúlyozta: a munkaügyi ellenőrzések során a jövőben nem kötelező vizsgálni, hogy a munkáltató teljesítette-e a bérkompenzációra vonatkozó előírásokat, ez április 7-ig volt kötelező, azóta azonban hatályát vesztette az ezt lehetővé tevő rendelkezés. Az NMH-n belül működő Munkaügyi és Munkavédelmi Igazgatóságnak nincs külön ellenőrzési terve a bérkompenzáció végrehajtásának ellenőrzésére, a felügyelőségek általános gyakorlata szerint történik a vizsgálat – ismertette Gedeon András.

A bérkompenzáció elmaradását akkor sem állapítja meg a munkaügyi felügyelő, ha a munkáltató a munkaügyi ellenőrzés megkezdéséig az érintett munkavállalók legalább kétharmadának esetében eleget tett az elvárt mértékű munkabéremelésnek.

A 2012. április 7-étől hatályos jogszabály-módosítás alapján a munkaerő-kölcsönzés esetén a kölcsönbeadónál figyelmen kívül kell hagyni bizonyos kölcsönzött munkavállalókat. Az iskolaszövetkezetnél figyelmen kívül kell hagyni azt a nappali tagozatos tanuló munkavállalót, aki olyan, az iskolaszövetkezet szolgáltatását fogadó gazdálkodó szervezetnél dolgozik, amely saját munkavállalói tekintetében sem tett eleget az érintett munkavállalók legalább kétharmada esetében az elvárt béremelésnek – jelezte Gedeon András.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a bérkompenzáció végrehajtásának ellenőrzése nem a munkaügyi felügyelőségek hatásköre a költségvetési szervek, valamint az egyházi fenntartású közfeladatot ellátó egészségügyi, oktatási, szociális, közgyűjteményi és közművelődési szolgáltatást nyújtó munkáltatóknál.