Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A felvételi elbeszélgetés leggyakoribb kérdése, a pályázót mégis ez éri a legváratlanabbul. A „mesélj magadról” típusú nyitott kérdésre csak előzetes felkészüléssel lehet olyan választ adni, amely frappáns és emlékezetes marad az interjúztató számára.

Ne ütközzünk meg a „jégtörő” kérdésen

A „mesélj magadról” egy bevezető, úgynevezett „jégtörő” kérdés, az erre adott válaszok alapján ugyanis könnyebb elindítani a beszélgetést – világított rá a téma hátterére Nagy Anikó, Bosch csoport országos humán erőforrás igazgatója.

Az interjú során vannak olyan kérdések, melyek látszólag általános érvényűek, a válasz mégis fontos döntési szempontként jelenhet meg a kiválasztásnál, hiszen minden ember más személyiségű, így ugyanarra a kérdésre eltérő választ adnak. Figyeljük a kommunikáció módját, hogy a jelölt mennyire strukturáltan és gyorsan tudja gondolatait közölni – fejtette ki Nagy Anikó.

A tartalom helyett az előadásmód számít

A „mesélj magadról” kérdés esetében elsősorban nem a tartalmat, hanem a magabiztosságot, lelkesedést és a motivációt figyeli az interjúztató. Igyekezzünk kreatívan és fókuszáltan megfogalmazni eddigi életutunkat és kerüljük a sablonokat!

Nagy valószínűséggel az adott állásra pályázók a miénkhez hasonló szakmai életúttal rendelkeznek, éppen ezért érdemes az egyedi vonásokra helyezni a hangsúlyt. Figyeljünk arra, hogy válaszunk semmiképpen se legyen az önéletrajzunk vagy motivációs levelünk szóbeli összefoglalója!

  Íme az állásinterjúk jégtörő kérdése  

Rázzuk fel az interjúztatót!

Habár a kreatív fogalmazásmód bizonyos fokú bátorságot és kockázatvállalást igényel a pályázótól, a sablonos válaszokba belefáradt interjúztató értékelni fogja kreativitásunkat. A The Ladders karrier-tanácsadó portál szerint, ha önmagunkról kell beszélnünk, van pár jó felütés, amely garantáltan felrázza a lankadó hangulatot:

- "Ha Hollywoodban filmet készítenének az életemről, bizonyára ez lenne a címe:..."
- "Ha három szóban kellene összefoglalnom, hogy ki vagyok, akkor a következőket mondanám: ..."
- "A mottó, amely alapján az életemet élem:..."
- "Ma reggel beírtam a nevem a keresőbe és az alábbiakat találtam: ..."
- "A leggyakoribb dicséret, amit kapni szoktam: ..."
- "Személyes filozófiám szerint ..."
- "Szenvedélyem a ..."

Ne a gyerekkortól kezdjük

Kevésbé jellemző, hogy a felvételi beszélgetés során éppen a „mesélj magadról” kérdés miatt alakul ki negatív kép az illetőről, de ritkán elő szokott fordulni, hogy egy-egy pályázó bővebben kezd el beszélni magáról, akár a gyerekkoráig is visszanyúlva – mondta el tapasztalatait a Bosch csoport országos humán erőforrás igazgatója. Ezt azért nem javasoljuk, mert egy-egy interjú során a lényeges információk közlésétől veszi el az időt – tette hozzá.

Mozaikból az egész

Egy-egy kérdés általában a szakma vagy a személyiség részterületeire irányul, és az interjú végére, egy mozaik képhez hasonlóan a sok apró részletből áll össze a végső kép az interjúalanyról – véli Nagy Anikó. A „mesélj magadról” kérdés fontos, de alapvetően mindig a válaszokból adódó összképet értékeljük. Pozitívabb benyomást keltenek azok a jelöltek, akik a kérdésekre őszintén válaszolnak, nyitottak, kommunikatívak, mindemellett érződik rajtuk a szakmai jártasság és megfontoltság – tette hozzá.

Egy állásinterjú során nincsenek jó és rossz válaszok, de természetesen a szakmai hiányosságok, szituatív kérdésekben az inadekvát reakció, túlzottan merev vagy nem őszinte kommunikációs stílus elvesz a pályázó esélyeiből.