A mai rohanó világban az előszűrő első körös személyes interjúkat egyre inkább felváltják a Skype-interjúk.

Időt és költséget takaríthat meg nemcsak a vállalat, hanem a jelölt is a Skype-interjúval, sőt áthidalja a fölrajzi korlátokat is. Az efféle interjú kényelmesebb, gyorsabb megoldás, mint a személyes találkozás, és sokkal könnyebben összeegyeztethető a napi rutinnal - véli Egyed Ildikó, az Aurum Recruitment üzletág vezetője.

De miben is különbözik a Skype-interjú a hagyományostól? Vajon ugyanazokat a szabályokat kell követnünk, mint egy személyes találkozó alkalmával? Mire kell odafigyelnünk? Hogyan kell viselkednünk? Milyen buktatói lehetnek a modern kor interjújának?

A technika ördöge

Lehetőség szerint ne bízzuk a véletlenre, hogy működik-e majd az interjú alkalmával a Skype vagy sem - javasolja az üzletágvezető. Már jóval a megbeszélt időpont előtt töltsük le a programot (ha még nem rendelkezünk vele), szerezzünk be webkamerát, mikrofont. Teszteljük, hogy rendben működik-e a program. A kamerát lehetőleg zajmentes helyre állítsuk, semleges háttér elé, stabil internetkapcsolattal, jó fényviszonyokkal, hogy jól láthatók legyünk és érthető legyen a beszédünk. Fontos, hogy ne terelje el semmi sem rólunk a figyelmet. Ránk emlékezzenek, ne pedig a körülményekre.

Egy barát segítségével a fentieket egész könnyedén végre hajthatjuk, vele kipróbálhatjuk a rendszert. Ne felejtsük el az interjú napján is még egyszer leellenőrizni, hogy minden működik-e. Vegyük a fáradtságot ezekre a pár perces elfoglaltságokra, hiszen eléggé kiábrándító, ha az interjú kezdetekor azzal megy el 20 perc, hogy helyrehozzuk a kapcsolatot. Aki egyáltalán nem használt még Skype-ot, annak előzetesen érdemes gyakorolni az "éles bevetés" előtt.

A kamerát és a mikrofont lehetőleg szemben magunkkal helyezzük el, úgy, hogy egyenesen az interjúztató "szemébe" tudjunk nézni. A személyes interjú alkalmával sem ülünk le féloldalasan, hogy aztán tekeregni kelljen a szemkontaktushoz.

Ügyeljünk arra, hogy mindig nézzünk a kamerába, ne lógassuk a fejünket, ne nézegessük magunkat a saját videó képünkön, ne illegjünk-billegjünk. A legjobb módszer ezek kivédésére, ha nem forgó, hanem stabil székre ülünk, így biztosan nem leszünk örökmozgók az interjú ideje alatt. A lényeg, hogy ugyanúgy viselkedjünk, ugyanúgy figyeljünk a mimikánkra, gesztikulációra, beszédstílusunkra, mintha személyes interjún ülnénk, csupán ebben az esetben a webkamerával nézünk "farkasszemet".

Számít a külcsín?

Fontos, hogy elegánsan öltözzünk fel, ne egy kinyúlt pólóban üljünk le a gép elé. Öltözzünk fel úgy, mintha személyes találkozóra érkeznénk. Szintén figyeljünk a sminkre, hajunkra, hiszen a mostani webkamerák felbontása már nagyon jó, így sok apró részlet is láthatóvá válik a Skype-on keresztül is.

Legyünk igényesek, egyre viszont figyeljünk: kerüljük a nagyon élénk, rikító színű ruhákat, ehelyett válasszunk inkább pasztellszínű árnyalatokat. Elsősorban a felső öltözékünkre koncentráljunk, hiszen a kamera csak deréktól felfele mutat minket, tehát akár a kedvenc kabala mamuszunkban és mackónacinkban is lehetünk, hiszen azt az interjúztató nem fogja látni.

Cifratollpamacs, rituscicus, black.kathy...

A Skype azonosító is legalább annyit elárul rólunk, mint az e-mail címünk. Lehetőleg profi azonosítót hozzunk létre, elsősorban a nevünkből kialakítva, nem angolosítva - tanácsolja Egyed Ildikó. Az is fontos, hogy ne találjunk ki túl bonyolult vagy tucat nevet. Így könnyen megtalálhatóak leszünk, és egyszerűvé válik a partnerfelvétel.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vegyük komolyan

Fontos, hogy vegyük komolyan a Skype-inetjút - tanácsolja Egyed Ildikó. Az otthoni körülmények hajlamossá tesznek minket arra, hogy "ellazázzuk", komolytalanabbul álljunk hozzá az interjúhoz.

Viselkedésünkre ugyanazok az íratlan szabályok érvényesülnek, mint egy hagyományos interjú során. Udvariasnak, felkészültnek kell lennünk. Tisztában kell lennünk a vállalattal, pozíció részleteivel.

Természetesen ugyanúgy lehetőségünk nyílik kérdezni egy Skype-interjú végén, mint egy személyes állásinterjún. Bátran jegyzeteljünk a beszélgetés során, írjuk fel a felmerülő kérdéseinket, hogy aztán mindenre választ kaphassunk.

Természetesen a Skype-interjú nem helyettesíti a személyes találkozást, de első körös forduló esetén jól alkalmazható. Ezt is ugyanolyan komolyan kell vennünk, mint egy hagyományos állásinterjút. A beszélgetés alatt a vállalat és a jelölt számára is kiderülnek olyan alapvető információk, melyek birtokában már meglehet határozni a további lépéseket a személyes találkozó irányába.