Amelyik cég leteszi a voksát a munkavállalói képzések mellett, biztosan nyer. A dolgozók naprakész tudásából ugyanis maga a munkáltató profitál, miközben ezzel a juttatással a felé irányuló lojalitást is új alapokra helyezheti. Most erre a célra nyerhetnek támogatást a nagyvállalatok a Gazdasági Innovációs Operatív Program 10 milliárd forint keretösszegű pályázatán.

dr. Merényi AttilaA sikeres pályázathoz fontos ismerni a kiírás lényegi pontjait. A buktatókról és megoldásokról Dr. Merényi Attilát, a Merényi & Társai Képzési Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Kiknek szól a pályázat?

Bármely nagyvállalatnak, amely hangsúlyt fektet a munkatársak, vezetők képzésére, legyen szó csapatépítő tréningről, informatikai vagy nyelvi tanfolyamról, esetleg vezetői kompetenciafejlesztésről. Azért is érdemes megfontolni a pályázatot, mert ez az utolsó lehetőség, amikor a cégek Európai Uniós támogatással valósíthatják meg ezeket a terveiket.

Mikorra várható a kiírás?

A társadalmi vitára bocsájtás után általában egy hónappal várható a végleges kiírás, azaz 2017. január vége, vagy február eleje a jóslatom. Ezután körülbelül 30-60 nap áll majd a pályázók rendelkezésére – vagyis ajánlott már most felkészülni.

Melyek a pályázat elbírálásnak legfontosabb szempontjai?

Az elbírálás rendkívül szigorú, vagyis néhány ponton milliók múlhatnak. A jó hír viszont, hogy bizonyos képzések egyértelmű előnyt jelenthetnek, így ezekre érdemes koncentrálni:

- az Irinyi Terv keretében kiemelten fejlesztendő területek valamelyikébe besorolható vállalati tevékenységi kör(ök) területén jelentkező feladatok ellátásához és/vagy magasabb szintű megvalósításához szükségesek (ezzel 5 pont érhető el)

- a munkavállalók IPAR 4.0 megoldások alkalmazására való felkészítését segítik, illetve továbbképzésüket támogatják ezen a területen (ezzel 4 pont érhető el)

- egyéb képzéseként a helyzetfüggő kommunikáció stratégiáinak elsajátítására, az általános termelésszervezői ismeretek megszerzésére/bővítésére, illetve a vezetői készségek fejlesztésére irányulnak (ezzel 5 pont érhető el)

Akik nem rendelkeznek ezekkel az elbírálási előnyökkel, azok esélytelenek?

Természetesen nem! Az ő esetükben azonban 5 pont akár a mérleg nyelve is lehet egy olyan versenyben ahol - ha a TÁMOP-ot veszem alapul -, kb. 400-600 nagyvállalat fog 10-100 milliós támogatást kapni. Ha tőlünk kérnek ajánlatot, garantálni tudjuk ezt az 5 pontot, vagy annál többet is, ugyanis tréningpalettánkon mindhárom képzés megtalálható. 

Milyen tanácsokkal tudná még segíteni a pályázókat?

A pályázatot célszerű az első napon beadni, ugyanis a sorrendiség is fontos lehet a pontszerzés, az elbírálási előnyöknek való megfelelés mellett. Ezért is ajánlott már most ismerni a feltételeket, és tisztában lenni a megoldásokkal.

Cégünk 20 éves tréningpiaci tapasztalattal tud ebben segíteni. 230 cég már igazolta képzéseink magas minőségét, a legfrissebb trendeknek való megfelelést. 64 tréner-coach-OD tanácsadó képezi a csapatunkat, azaz nagy a kapacitásunk, persze véges. Számításaink szerint maximum 50-60 pályázatban tudunk indulni.

A gyors döntés tehát hangsúlyos. Emellett akár a teljes pályázati anyag összeállítását is vállalja partnerünk, de ha az illető nagyvállalat saját maga akarja megírni a pályázatot vagy más szerződött pályázatíróval dolgozik, természetesen akkor is partnerek tudunk lenni az elbírálási előnyt jelentő képzések megtartásában.

És elég egyetlen kiemelten pontozott képzésre ajánlatot kérnie tőlünk az 5 pont megszerzéséhez!

Merényi és Társai

 

 

 

 

 

 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!