Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Jon Friedman, amerikai újságíró 2013-ban egy nap arra ébredt, hogy megszűnt addig sikeresnek vélt újságírói karrierje. Az akkori leépítések utolérték a munkahelyét, ötvenévesen maradt munka nélkül. Nem túl kecsegtető kilátások, mégis, utólag visszagondolva úgy érzi, nyertesként jött ki a helyzetből. Végül az írói szakmát elhagyva, tanárként helyezkedett el, és boldog a változással.

Haladjunk az árral

Most a koronavírus következtében elbocsátott dolgozóknak szedte össze a Next Avenue magazinban azokat a tanácsokat, amik számára jól jöttek a karrierje újraindításában:

Ne merüljünk el az önsajnálatban! Fontos, hogy tudatosítsuk, nem vagyunk személyesen felelősek a járvány miatti leépítésért. Higgyünk magunkban és abban, hogy vár bennünket egy jó munkahely!

Legyünk magabiztosak! Jon egy olyan esetről mesél cikkében, amikor megkérdezték, nem ismer-e egy jó tanárt, akit ajánlana egy munkahelyre. Ahelyett, hogy megkérdezte volna az ismerőseit, azt mondta, hogy saját magára gondolt: és rögtön, ott helyben be is bizonyította a rátermettségét pár előadás-ötlettel.

Haladjunk az árral! Mondjunk igent olyan lehetőségekre, amiken korábban – egy stabil munkahellyel a hátunk mögött - sokat gondolkodtunk volna. Mikor próbáljunk ki új dolgokat, ha nem most?  

Szálljunk le a magas lóról! Lehet, hogy eredeti szakmánkban már elismert szakemberként tekintettek ránk, de az új helyen, új területen bizony elölről kell kezdenünk. Ha nem tudunk elhelyezkedni a tanult szakmánkban, akkor mutassunk érdeklődést és alázatot az új szerepben: az sem kizárt, hogy élvezni fogjuk a tanulást, az új ismereteket!

Tanulni, tanulni, tanulni: úgy tűnik, egyre jellemzőbb lesz, hogy némi szakképzés vagy felsőoktatásban eltöltött pár év helyett élethosszig tartó tanulás veszi át a szerepet. Legyünk kíváncsiak, keressük a fejlődési lehetőségeket! Mindegy hogy fodrászok vagyunk vagy folyamatmérnökök, fejlődni, jobbnak lenni mindig lehet.

Döntsük el, mi a fontos számunkra! Ez egy jó időszak lehet arra, hogy átgondoljuk, mi a fontos számunkra egy munkahelyen. A megélhetés persze a legfontosabb, de lehet, hogy a korábbi munkahelyünkön már nem éreztük jól magunkat amúgy sem, és ez egy remek lehetőség, hogy másik területen helyezkedjünk el. Ha tehetjük, keressünk olyan helyet, ahol hasznosnak érezzük magunkat!

Fogadjuk el az új helyzetet! Igen, úgy tűnik az élet osztott most egy rossz lapot. De lépjünk tovább, jelentkezzünk új állásokra, jöjjünk ki győztesként a helyzetből: lehet, hogy pár hónap múlva már nem csak arra gondolunk, hogy túléltük ezt az időszakot, hanem egyenesen hálásak leszünk azért, hogy így alakult.  

Jó tanácsok a koronavírus-járvány idejére

Ne hagyjuk, hogy a szorongás elhatalmasodjék rajtunk! - 9+1 tipp szorongás ellen.

Ha elveszítettük a munkánkat, lépjünk azonnal és kezdjük meg az álláskeresést! -
Így jelentkezzünk be a munkanélküli segélyért (álláskeresési járadékért)
Álláskeresés a járvány idején
I
ratkozzunk fel a Mentőöv Állások oldalon!

Készüljünk fel és kezeljük az anyagi nehézségeket! - Így gazdálkodjunk vészhelyzetben

Ha otthonról dolgozunk, tegyünk az elszigeteltség-érzés ellen! Tippek az új életritmushoz

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala