Az iskola elvégzése után nem kapunk varázsütésre állást, és egy magasabb képzettség megszerzése sem jelenti azt, hogy automatikusan továbbléphetünk a vállalati ranglétrán.

Megváltoztak a munkahelyi szabályok is, ezek ismerete nélkül magunk alatt vágjuk a fát: nem jutunk előbbre sem a szakmánkban, sem a munkahelyünkön, sőt álláskereséskor is érdemes ezeket betartani.

Íme az az 5 szabály, amelyek betartása segít abban, hogy valaki a maga szerencséjének a kovácsa lehessen:

1. Az állásunk nem atombiztos

Bele kell nyugodnunk, hogy az állásunk, a munkaadónk és a szakmánk is állandóan változik. A cégnél a jövőben lehetnek fúziók és felvásárlások, elbocsátások, kiszervezések, feladatokat automatizálhatnak - ezeket nem tudja a munkavállaló előre betervezni.

Az amerikai Bureau of Labor Statistics adatai szerint például egy átlagos amerikainak 18-32 éves kora között 9 munkahelye van.

2. Szélesítsük a látókörünket

Ne hagyjuk, hogy a munkaköri leírás korlátozzon. Ha valaki kizárólag a jelenlegi feladatokra összpontosít, és nem szélesíti a látókörét, akkor nem lesz képes előre haladni. Érdemes a szervezetben más csoportok munkáját is megismerni, új projekteket keresni, új készségeket elsajátítani.

3. Fontosak a személyes készségek

A cégek nemcsak a tárgyi, szakmai tudásra kíváncsiak, amikor egy új embert felvesznek, hanem arra is például, hogy a jelölt képes-e tanulni, beilleszkedni, csapatban dolgozni. Ezen képességink fejlesztésével és a tudatos kapcsolatépítéssel lehet előre vinni a karrierünket.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

4. A tapasztalat nagyon sokat ér

Az Y generációra jellemző, hogy a munkaerőpiacon már nem a hagyományos karrierutat járják be: sokuknak fontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek, mint az, hogy vezető beosztásba kerüljenek. Lehet, hogy inkább szakemberként szeretnének karriert csinálni, nem pedig főnökként.

A munkát kínáló cégeknél is arra kíváncsiak, hogy az álláskeresőnek milyen tapasztalata van, néha a képzettség kevésbé fontos.

5. A szakmai hírnév a legnagyobb érték

Amikor valaki egy másik munkahelyre megy dolgozni, akkor a korábbi állásában elért eredmények is elkísérik. A szakmai hírnév azért is nagyon jó dolog, mert a kollégák szívesen dolgoznak együtt egy olyan személlyel, akiről az a hír járja, hogy "ő a legjobb ezen a területen". Ezt tudatosan is építhetjük, például a közösségi oldalak segítségével is. Ugyanis nem segíti karrierünket, ha túlságosan szerényen megbújunk, nem tudatosítjuk a környezetünkben, hogy mit tettünk le az asztalra.

Ez nemcsak a projektmenedzserekre lehet igaz, hanem akár a szakmunkásokra is. A Profession.hu-nak János elmondta: évek óta CNC-esztergályosként dolgozott, és olyan jó híre volt a szakmában, hogy az egyik vidéki egyetemre meghívták gyakorlati oktatást tartani a mérnökjelölteknek. Később ennek segítségével talált állást is.

 

A tippeket Durbák Ildikó írta a businessweek.com  cikke alapján.