A nyár folyamán a legutolsó dolog, amivel foglalkozni akarunk, az a karrierünk, pedig jobban tennénk, ha nem vetnénk el teljesen annak lehetőségét, hogy apró, könnyed, játékos lépésekkel fejlesszük magunkat. Ha a nyáron egy kis odafigyeléssel állunk a dolgokhoz és nyitottak vagyunk a tanulásra, ősszel ennek hatalmas előnyét fogjuk látni.

Íme, 5 módszer, amelyekkel a nyáron is fejleszthetjük a karrierünket anélkül, hogy ez különösebb megterhelést jelentene!

1. Sajátítsunk el egy új készséget!

Iratkozzunk be egy szövegíró, kreatív írói tanfolyamra, ahol olyan módszereket sajátíthatunk el a szövegírásban, melyeknek óriási hasznát fogjuk venni a későbbiekben. A szakma profijaitól pedig amellett, hogy szórakoztató formában kulisszatitkokat tudhatunk meg, kiváló kapcsolatot építhetünk ki, melyet a szakmai életünkben is kamatoztathatunk. Ha a kódírás érdekel, vagy fotószerkesztői tudásunkat fejlesztenénk, arra is találunk tanfolyamokat.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

2. Rendszerezzük az irodánkat!

A nyár kiváló időszak arra, hogy a rég felhalmozódott dokumentum hegyeket szortírozzuk és elpakoljuk, a feleslegtől pedig megszabaduljunk. Nézzük át az olvasatlan levelek áradatát is és rá fogunk jönni, hogy elárasztott minket a digitális szemét. Vegyük a fáradtságot arra is, hogy leiratkozzunk a kéretlen hírlevelekről és mappákba rendszerezzük legfontosabb leveleinket. A kallódó névjegykártyák tömegében is tegyünk rendet, mire a végére érünk, teljesen rendszerezettnek és összeszedettnek érezzük majd magunkat.

3. Olvassunk el egy olyan könyvet, amelyet egyébként nem!

A tengerpartra szánt ponyvaregények helyett olvassunk valami olyasmit, ami szórakoztató, de tanít valamit a sikerről, az iparágról, amiben dolgozunk vagy motivációs tanácsokat ad. Olvashatjuk olyan hírességeknek az életrajzát is, akikre felnézünk, inspirációt kaphatunk életútjukból. 

Karrierépítés

4. Vegyük fel a kapcsolatot egy mentorral!

Bárhol tartunk is a karrierünkben, egy mentor rendkívül hasznos tudással és tanácsokkal láthat el bennünket. Írjunk listát a lehetséges nevekről és kezdjük el velük felvenni a kapcsolatot e-mailben. Jó esetben megtaláljuk a tökéletes mentort, rosszabb esetben szert teszünk néhány új szakmai kapcsolatra. 

5. Dolgozzunk egy mellék-projekten!

Mindenkinek vannak olyan kedvelt tevékenységei, megvalósításra váró tervei, hobbi projektjei, melyekre valahogy soha nem jut idő a mindennapi rohanás során. Szenteljük a nyarat annak, hogy ezekben elmélyülünk, vagy a munka mellett ezúttal valóban időt szakítunk rá. Az új projekt, mivel szívünket-lelkünket bele adjuk, gyakran egy karrierváltás kiindulópontjává válik.