Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkahely akkor minősül például hidegnek, ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő felénél hosszabb ideig nem haladja meg szabadtéren +4, zárt térben pedig a +10 Celsius fokot. Teát, melegedési lehetőséget, védőruhát - a munkavédelmi előírások értelmében - biztosítani kell a hidegben dolgozóknak. A munkáltatónak óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell engedélyeznie dolgozóinak, fűtött helyiségben. A hidegben dolgozók részére pedig védőitalt kell adni a munkáltatónak, a meleg teának 50 fokosnak kell lennie – írja az FN24.

A portálnak újságárus, postás, pizzafutár, rendőrök, építőmunkások, illetve még egy utcalány is elmesélte, hogyan védekezik az extrém hideg ellen. A meleg tea, réteges öltözet szinte mindenkinél segít átvészelni a munkaidőt, a fűthető öltözék viszont csak álom.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntektől országszerte borult időre van kilátás, és dél felől megérkezik a hó is. Jövő héten is marad a brutális hideg, hajnalonként akár -20, -25 fok is előfordulhat.