50 cég partneri részvételével az építészmérnök, az építőmérnök, a gépészmérnök, a környezetmérnök, a mérnökinformatikus, továbbá a villamosmérnök BSc-szakokat, duális képzési formában is indítanak a Pécsi Tudományegyetemen.

2016 őszétől a felsorolt alapszakok mellett szerkezet- építőmérnök, mérnökinformatikus, szerkezettervező építészmérnök, tervező építészmérnök és településmérnök MSc-szakokon is várják a duális formában tanulni vágyókat.

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, amely során a hallgatók az egyetemi éveik alatt versenyképes munkavállalói kompetenciákra tesznek szert.

Duális képzés!

A duális képzés során az elméleti valamint az általános gyakorlati képzés az egyetemen, míg a speciális gyakorlati képzés a felsőoktatási intézménnyel együttműködő vállalkozásnál folyik.

A hallgatók közel ugyanannyi időt töltenek a vállalatnál, mint a felsőoktatási intézményben, és a teljes tanulmányi időre juttatást kapnak.

A kar duális képzési partnerei között nem csak pécsi, hanem budapesti és egyéb vidéki székhellyel rendelkező partnercégek is megtalálhatóak, így lakóhelyedhez közel eső gyakorlati képzési helyet is választhatsz.

A partnerek között olyan megbízható és nemzetközi relációban is ismert vállalatok vannak, mint például: gépészmérnökképzésben a Hauni Kft., a Matro Kft., a Viessmann Kft., az informatika területén az ITSH Kft. és a GIS szoftverek világpiacán vezető ESRI Kft., az építő- és az építészmérnök területen az ABeton-Viacolor Térkő Zrt., és a Melio-Start Kft, villamosmérnökképzésben az EON Zrt., a Kontakt-Elektro Kft. és a Techniq 2000 Kft, környezetmérnök területhez kapcsolódóan pedig többek között a Biokom Kft és a Tettye Forrásház Zrt. Az ipari partnerek kínálatát folyamatosan bővítik.

Miért jó a duális képzés? Mit jelent a duális képzés az abban résztvevőknek?

Miért jó a hallgatónak?

Hallgatói munkabér a képzés teljes ideje alatt.

Korszerű technológiák, ipari folyamatok megismerése.

Szakmai gyakorlat megszerzése a képzési idő alatt.

Biztos problémamegoldó készség megszerzése.

Munkavállalói kompetenciák, készségek elsajátítása.

Személyes kapcsolatok építése.

Az életpálya megalapozása.

Duális képzés!

 

Miért jó a cégnek?

Testreszabott munkavállalók képzése.

Gyakorló szakemberek oktatásba történő bekapcsolódása.

Hallgatók / munkavállalók kiválasztásának lehetősége.

Hosszabb gyakorlati idő - biztosabb ismeret átadási lehetőség.

Várják a jelentkezésed a duális képzésre az alábbi alapszakokon: építészmérnök, építőmérnök, gépészmérnök, környezetmérnök, mérnökinformatikus, villamosmérnök.

Amennyiben jelentkezni szeretnél a duális képzésre, tájékozódj az alábbi elérhetőségeken.

Weboldal: http://felvi.mik.pte.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pmmik

E-mail:  dualiskepzes@mik.pte.hu

Pécsi Tudományegyetem

[SCARAB]Három az egyben! Diploma, munkatapasztalat, piacképes tudás egy képzési időben!