Főszerepben az agrárszakmák

2019. április 17. Forrás: MTI/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Idén első alkalommal rendezték meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált, ahol a szakmai versenyek döntőjével párhuzamosan az agrárszakmák is bemutatkoztak.

Önnek ajánlott állások

Győrffy Balázs, a főszervezőNemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte: a látogatók saját élményeiken keresztül megtapasztalhatták meg, hogy az agrárium világa ma már nem ásó-kapából áll, nem egy letűnőben lévő rozsdás, sáros életforma, hanem egy folyamatosan modernizálódó, ígéretes, izgalmas életpálya-lehetőség.

A 2018/2019-es tanévben az Országos szakmai tanulmányi verseny (OSZTV) keretében kilenc, a Szakma kiváló tanulója verseny (SZKTV) keretében tizenegy szakképesítés szerint versenyeznek a tanulók. A versenyekre az ország 92 szakképző iskolájából 688 tanuló nevezett be, a döntők első fordulóit 17 iskolában tartották, ezek zöme az Agrárminisztérium fenntartásában van - sorolta. A döntőbe jutottak a szakmájuk legjobbjai lettek Magyarországon – tette hozzá az elnök.

Fókuszban az agrárszakmák - munka, mezőgazdaság, lehetőség

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára szerint a verseny üzenete, hogy  az agráriumban is lehet szerethető hivatásra találni. Az ágazatban nemzedékváltásra van szükség, aranytartalék az ifjúság, a fesztivál ennek a jegyében népszerűsíti a mezőgazdasági munkát. Jelenleg 270 ezren vesznek részt az iskolai rendszerű agrárképzésben, ebből a tárca fenntartásában lévő 47 köznevelési intézményben 18 500 tanulót oktatnak. Véleménye szerint fel kell készülni arra, hogy a digitalizáció jelentősen átalakítja az ágazat emberi erőforrás igényét, a 21. század a precíziós gazdálkodás évszázada lesz.

Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára rámutatott: a digitális kompetenciák igénye egyre nagyobb az agráriumban, a gazdaság, a technológia, a munkaerőpiac gyors változása újabb és újabb kihívást jelent. A szakképzés 4.0 stratégia ezekre a kihívásokra akar választ adni, a cél, hogy minél több vállalkozás lépjen be a duális képzés erősítésére az agráriumban is - tette hozzá. Fontosnak nevezte a piaci igényeknek megfelelő képzést, hozzátéve, hogy a siker csak a tartalom megújításával és a gyakorlati oktatás még erősebb elmélyítésével lehetséges. A kormány ezt nem csak a felsőoktatásban, hanem a középiskolai oktatásban is erősíteni szeretné - közölte.

Amennyiben a mezőgazdaság területén keresünk munkát, ezek a lehetőségek nekünk szólnak.

A vidéki állásokat itt találhatjuk, lakhatási támogatásra pedig itt számíthatunk.

Szakemberekre számtalan területen szükség van, ezért érdemes szétnéznünk az alábbi nyitott pozíciók között is:

Szakmunka: 3596 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1904 álláslehetőség

Szállítás, beszerzés, logisztika: 875 álláslehetőség

Építőipar, ingatlan: 436 álláslehetőség

Válogassunk a feni lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék:  munka, munkahely, szakma, mezőgazdaság, lehetőség

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu