Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Bevált a távmunka az Y-generációnak

Az MTI közleménye szerint az EY Work Reimagined Employee Survey kutatásban 16 264 dolgozóval készítettek felmérést 16 országban és 23 iparágban 2021 márciusában. A megkérdezettek több mint fele az Y-generációból (1980-2000 között születettek köréből) került ki, a válaszadók legalább 500 munkatársat foglalkoztató vállalatoknál dolgoznak. A kutatásból kiderült, hogy a távmunka az Y-generációnak vált be a leginkább, ugyanis az érintettek kétszer akkora valószínűséggel mondanának fel, ha teljes munkaidőben vissza kellene térniük az irodába, mint az úgynevezett veteránok vagy baby-boomerek (1940 és 1965 között születettek).

Menni vagy maradni?

A járványhelyzet elmúltával a munkahelyek közötti vándorlás a menedzserek és a vezetők körében lehet a legnagyobb, míg legkevésbé azok váltanának, akik már több mint 10 éve egy helyen dolgoznak. A maradás feltételét a technológia és a pénzügy területén kötik leginkább a rugalmas munkavégzéshez a dolgozók az EY felmérésre szerint. Arra is rámutattak, hogy a válaszadók 48 százaléka szerint a vállalati kultúra kedvező irányban változott a járványhelyzet alatt. A megkérdezettek 64 százaléka pedig úgy látja, hogy cégénél fejlettebb technológiai megoldásokra, például stabilabb videókonferencia programokra és gyorsabb internetelérésre lenne szükség. 

Kapcsolódó álláshirdetések

Ha a fentiek kapcsán már magunk is elgondolkodtunk a váltáson, itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk és fejest ugorjunk az álláskeresésbe!

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

Válogassunk a több ezernyi álláslehetőség között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, hogy a számunkra releváns munkáltatók is mielőbb ránk találhassanak. Ha pedig tovább növelnénk esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala