Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A megbízatás fél évre szól. Az egyik ellenzéki párt szerint azonban ennyi idő alatt semmit nem lehet megvalósítani.

Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására. A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint a posztot Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária tölti be.

A feladata lesz, hogy megtalálja és elemezze azokat az okokat, amelyek akadályozzák a nők munkaerő-piaci részvételének és aktivitásának növekedését, továbbá hogy összegyűjtse a női foglalkoztatás növelését és a családbarát munkahelyek megteremtését célzó munkaformákat. Emellett javaslatokat kell kidolgoznia például a nők munkába való visszatérését segítő gyermekfelügyeleti intézmények fejlesztésére, a nőket érő diszkrimináció elleni fellépésre és a nők egészségmegőrzése érdekében a munkakörülményeik javítására.

Az LMP üdvözli a biztos kinevezését, ugyanakkor szerintük „nevetségesen kevés”, hogy megbízatása csak fél évre szól. „Szerencsére feladatainak nagy részét már elvégezték a szakértők a Népesedési Kerekasztaltól a Jól-Lét Alapítványon át a Corvinus Egyetem, a CEU (Közép-európai Egyetem) és a Budapest Intézet kutatóiig” – írja az ellenzéki párt a közleményében. Azt ígérik: szakmai javaslatokra épülő intézkedéscsomagjukat napokon belül eljuttatják a kinevezett miniszteri biztosnak.